Prešov si poradil s Banskou Bystricou

SITA
24.11.2012 17:39

V zápase 18. kola Corgoň ligy zdolal Prešov Banskú Bystricu 1:0.

1. FC Tatran Prešov - Dukla Banská Bystrica 1:0 (1:0)
Gól: 12. Peter Lipták, ŽK: 72. Krajník - 63. Brašeň, rozhodovali: Smolák - Tomčík, Žákech, 1145 divákov

Zostavy:
Prešov: Jakub Diviš - Pribula, Adámik, Krajník, P. Petráš - Peter Lipták - M. Poliaček (72. B. Kostadinov), Zošák (84. V. Macko), Jakovlev - M. Adam, Guba (52. M. Marcin)

Banská Bystrica: Belic - M. Turňa, Poljovka (46. Chrappan), Gyömbér, T. Hučko - Brašeň, Považanec (65. R. Augustín), Marek Hlinka, M. Pančík ml. - Sachňuk, Ferenčík (81. Šovčík)

Futbalisti Tatrana sa pustil do súpera zhurta a hneď v 1. min mal gól na kopačke Guba. Jeho krížna strela letela len o milimetre vedľa ľavej žrde Belicovej bránky. O štyri minúty Zošákova hlavička po Poliačkovom centri nemala razanciu. V 12. min sa domáci tešili z gólu, Liptákova strela z hranice šestnástky skončila v sieti - 1:0. Hostia sa spoliehali na rýchle brejky a prešovská obrana musela byť v strehu. Pančíkova a Brašeňova strela leteli vysoko nad domácu bránku. Prešovčania mohli zvýšiť svoj náskok v 37. min, ale Gubov únik zastavil Belic. V tej istej minúte Adámikova hlavička po rohovom kope šla tesne vedľa ľavej žrde hosťujúcej bránky. Zverenci trénera Norberta Hrnčára sa dostali do vyloženej šance v 41. min, keď ani na štyrikrát nedopravili loptu za Divišov

V druhom polčase boli herne lepší domáci futbalisti. Postupom času odchádzal Dukle stred poľa a jej prechod do útoku bol ťažkopádny. V 71. min po krásnej akcii mohol zvýšiť náskok Tatrana Zošák, ale jeho delovka skončila na brvne Belicovej svätyne. V 80. min strieľal Kostadinov, ale Belic si poradil. Najväčšiu príležitosť hostí mal v 85. min Šovčík, jeho strela iba o milimetre minula ľavú žrď domáceho tímu. V nadstavenom čase stáli pri Prešovčanoch "všetci svätí", keď po Augustínovej strele zazvonila žrď Divišovej bránky. Tatran dosiahol cenné jednogólové víťazstvo.

Hlasy:
Ladislav Totkovič (tréner Prešova): "Vstúpili sme do zápasu aktívne, dali sme gól a v aktivite sme ďalej pokračovali. V druhom polčase škoda šancí Zošáka a Kostadinova, výsledok by bol lepší. Dnes sme zaslúžene vyhrali, pre naše mužstvo je to vzpruha do ďalších bojov."

Norbert Hrnčár (tréner Banskej Bystrice): "Príliš skoro sme inkasovali. V dueli sme mali pár možností na skórovanie, v nadstavenom čase sme mohli vyrovnať. Dnešný zápas bol o bojovnosti."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok