Máte obavy, že vaše Vianoce ovplyvní pandémia? S našimi radami na ňu ani nepomyslíte

TA3
24.12.2021 07:00

Tak, ako všetko ostatné okolo nás, aj tieto Vianoce sú ovplyvnené prebiehajúcou pandémiou koronavírusu. Možno vaše Vianoce nebudú vyzerať presne tak, ako napríklad pred dvoma rokmi, ale je tu množstvo spôsobov, ako si užiť aj tie tohtoročné. Prinášame vám niekoľko rád, ako prežiť Vianoce bez toho, aby ste na pandémiu čo i len pomysleli.

Krčméry, Smatana a Kulkovský radia, ako prežiť Vianoce bez rizika. Začiatok roka nevidia ružovo
TASR (ilu)

1. Namiešajte si príjemný koktail

Existuje množstvo slávnostných zimných chutí, ktoré v koktailoch chutia neuveriteľne. Nájdite si svoj obľúbený recept, ktorý vás zaujme, a pripravte si na Štedrý deň jeden z vašich obľúbených nápojov. Teplý hrnček napríklad vareného vína je prijemný spôsob, ako sa počas týchto sviatočných dní dá nielen zohriať.

2. Poskladajte si vianočné puzzle

Skladanie puzzle je jeden z príjemných spôsobov, ako môžete stráviť vianočný deň alebo večer. Ak si počas skladania pri tom zapálite nejakú voňavú sviečku, určite bude táto aktivita pre vás ešte viac príjemnejšou.

3. Prečítajte si vianočnú knihu

Aj čítanie knihy na pohovke je príjemný spôsob, ako sa dostať do vianočnej nálady. Ak máte deti, nechajte ich, aby si vybrali knihu, ktorú by si rady prečítali. Ak sú na čítanie leniví, môžete im ju čítať vy a spoločne nasávať vianočnú atmosféru pri stromčeku. Ak sa chcete venovať dospelejším, prelistujte si spolu obľúbený román alebo knihu poézie.

4. Pošlite darček milovanej osobe

Ak sa tento rok nemôžete stretnúť kvôli pandémii s vašimi blízkymi, nezabudnite im poslať darček, aby ste im ukázali, že na nich myslíte. 

5. Usporiadajte virtuálnu párty

To, že sa nemôžete stretnúť osobne, neznamená, že na Vianoce svoju rodinu a priateľov nemôžete vidieť. Pošlite všetkým pozvánku cez Zoom a usporiadajte stretávku online. Takúto stretávku si môžete spríjemniť aj rôznymi hrami na internete, ktorých online svet ponúka určite viac než dosť.

6. Uvarte si slávnostné jedlo

Večera je hlavnou súčasťou Vianoc. To, že tento rok máte pravdepodobne menej ľudí na pohostenie, neznamená, že by ste tomu mali venovať menej úsilia. Vymyslite si menu vopred a uistite sa, že máte všetky potrebné ingrediencie na to, aby ste mohli pripraviť tú najväčšiu hostinu.

7. Pozrite si vianočný film

Jedným z dobrých spôsobov, ako stráviť čas po dobrom sviatočnom jedle, je určite sledovanie vianočných filmov. Doprajte si oddych pri klasikách ako je Sám doma, Mrázik alebo Tri oriešky pre Popolušku.

8. Vytvorte si vianočný zoznam skladieb

Nalaďte sa hneď zrána vianočnými skladbami. Do vášho zoznamu by určite nemala chýbať klasika od Mariah Carery – All I want for Christmas is you, či pesnička od WHAM – Last Christmas. Nie je nič lepšie, ako sa na Vianoce pripraviť dobrou zásobou skladieb, ktoré budete počúvať počas celých sviatkov.

9.  Postavte si snehuliaka

O bielych Vianociach snívame asi všetci. Ak budete mať to šťastie, že u vás bude sneh, neváhajte to využiť. Stavanie snehuliaka je jednou zo zábavných aktivít, ktorú môžete spolu ako rodina robiť. Je to zároveň aj najlacnejšia dekorácia vášho trávnika.

10. Prezrite si staré fotoalbumy

Zaspomínajte si na staré časy prostredníctvom fotografií. Prezeranie starých albumov s rodinou pri vianočnom stromčeku vám prinesie určite kopu pekných spomienok.

Vaše Vianoce budú samozrejme také, aké si ich sami urobíte. Možno vo svete vládne pandémia koronavírusu, to však neznamená, že sa nedá naplno si ich užiť. Majte preto pokojné a milostiplné sviatky a zostaňte najmä zdraví.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok