Súd zakázal Mojsejovej používať názov Lipšicovej strany

SITA
23.11.2012 14:08

Košický okresný súd zakázal strane Nory Mojsejovej používať názov Nová väčšina. Vyplýva to z predbežného opatrenia, ktoré vydala sudkyňa Zuzana Čisovská.

Súd zakázal Mojsejovej používať názov Lipšicovej strany
SITA

Ako informoval podpredseda NOVA Gábor Grendel, súd v predbežnom opatrení konštatuje, že Strana slobodné slovo - Nory Mojsejovej je povinná zdržať sa používania akéhokoľvek gramatického tvaru spojenia Nová väčšina ako svojho názvu alebo súčasti svojho názvu.

Tiež sa musí zdržať akýchkoľvek úkonov smerujúcich k zmene jeho názvu s použitím gramatického tvaru spojenia Nová väčšina a nesmie sa obrátiť ani na iné štátne orgány vo veci registrácie zmeny názvu s použitím gramatického tvaru spojenia Nová väčšina, a to až do právoplatného rozhodnutia vo veci samej.

Súd tak vyhovel návrhu občianskeho združenia Sen pre Slovensko z 15. októbra o vydanie predbežného opatrenia. "Sen pre Slovensko požiadal ešte 31. augusta Úrad priemyselného vlastníctva o registráciu ochrannej známky pre názov Nová väčšina. Preto ohlásené používanie rovnakého názvu Stranou slobodné slovo - Nory Mojsejovej považuje za porušenie svojich práv," povedal Grendel.

Fakt, že podnikateľka z Košíc Nora Mojsejová požiadala ministerstvo vnútra, aby v registri politických strán použili názov Nová väčšina pre jej pôvodnú stranu, registráciu NOVA podľa Lipšica neskomplikovalo. "My sme mali náš názov chránený ochrannou známkou," vysvetlil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok