V Texase sa zrazilo 150 áut, hlásia dvoch mŕtvych a desiatky zranených

TA3, TASR
22.11.2012 23:06

Pri hromadnej havárii 150 rýchlo idúcich vozidiel na medzištátnej hlavnej ceste v americkom Texase dnes zahynuli najmenej dvaja ľudia a zranenia utrpelo ďalších 120 osôb. Cestu zahaľovala hmla a navyše bola zaplnená motoristami, uháňajúcimi za svojimi blízkymi na oslavu Dňa vďakyvzdania.

V Texase sa zrazilo 150 áut,  hlásia dvoch mŕtvych a desiatky zranených
SITA

Reťazová havária spôsobila na niekoľko hodín uzatvorenie medzištátnej cesty Interstate 10 približne 25 kilometrov západne od mesta Beaumont, v blízkosti ktorého sa tragédia stala.

"Máme veľké 18-kolesové kamióny prevrátené na streche, máme autá na strechách iných áut. Je to jednoducho katastrofa," povedal hovorca šerifa a dodal, že záchranári stále hľadajú obete. Dve telá boli nájdené pod kamiónom s návesom. Do nemocníc rozviezli 80 až 120 ľudí a osem až desať osôb je zranených vážne.

Prvé nehody sa stali jednotlivo, približne 1,5 kilometra od seba na cestných pruhoch medzištátnej vozovky, smerujúcich na východ a na západ. 

Mnohí motoristi sa pohybovali rýchlosťou, ktorá sa približovala maximálnej povolenej rýchlosti 110 kilometrov za hodinu, a to napriek hustej hmle, ktoré znižuje viditeľnosť. Západný cestný pruh medzitým otvorili, dodal hovorca šerifa. V Deň vďakyvzdania sú na cestách milióny Američanov, ktorí sa ponáhľajú na oslavu sviatku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok