V súvislosti so zrážkou lode v Baltskom mori zadržali dvoch ľudí. Dôvodom kolízie bol zrejme alkohol

TA3 TASR
13.12.2021 20:48

V súvislosti so zrážkou dvoch nákladných lodí v Baltskom mori, ktorá si v noci na pondelok vyžiadala život najmenej jednej osoby, zadržali dvoch ľudí – jedného britského a jedného chorvátskeho občana. Prokuratúra vyšetruje prípad ako hrubé zanedbanie povinností pod vplyvom alkoholu.

V súvislosti so zrážkou lode v Baltskom mori zadržali dvoch ľudí. Dôvodom kolízie bol zrejme alkohol
TASR/AP

Ku kolízii britskej a dánskej lode došlo vo vodách medzi švédskym prístavom Ystad a dánskym ostrovom Bornholm okolo 3.30 h SEČ. V oblasti bola údajne hmla. Podľa vedúceho záchrannej operácie Johana Nilssona stav trupu dánskej lode naznačoval, že britské plavidlo ju prevrátilo a prešlo po nej. Informovala o tom britská stanica BBC.

Do záchrannej operácie podľa agentúry AP zapojili jedno lietadlo, vrtuľník a desiatku plavidiel zo Švédska a Dánska. Operáciu však po niekoľkých hodinách prerušili. Z vody vytiahli jedného mŕtveho a ďalší človek je nezvestný.

Hovorca švédskej pobrežnej stráže Valdemar Lindekrantz povedal pre švédsku televíziu TV4, že "niektorí členovia britskej posádky nevyzerali byť triezvi".

Dánska loď Karin Hoej je 55 metrov dlhá a deväť metrov široká, britská loď Scot Carrier má dĺžku 90 metrov a šírku 15 metrov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok