Bratislavou budú pochodovať stovky zamestnancov súdov

TA3, TASR
21.11.2012 13:30

Vo štvrtok príde do Bratislavy pochodovať 550 zamestnancov súdov, ktorí nie sú spokojní s ohodnotením ich práce. Pochod sa začne popoludní pred ministerstvom financií a pokračovať bude k ministerstvu spravodlivosti.

Bratislavou budú pochodovať stovky zamestnancov súdov
SITA

Potvrdila to predsedníčka Odborového zväzu justície SR Marta Božková. Minister spravodlivosti Tomáš Borec týchto zamestnancov, podľa jeho hovorkyne Jany Zlatohlávkovej, prijme.

V utorok predseda parlamentu Pavol Paška spolu s Borecom oznámili, že sudcom budú, podobne ako iným ústavným činiteľom, zmrazené platy. V budúcom roku sa teda nebudú valorizovať, čo znamená, že necelým 1300 sudcom sa nezvýšia platy v priemere o 230 eur. Ušetrené peniaze chce ministerstvo spravodlivosti rozdeliť medzi zamestnancov súdov, ktorých je asi 4500.

Zamestnanci súdov sú v štrajkovej pohotovosti od minuloročného decembra. Obávajú sa prepúšťania, alebo znižovania aj tak nízkych platov. Požadujú, aby do justície smerovalo z rozpočtu viac peňazí a pre seba rovnaké benefity, ako majú sudcovia a príslušníci justičnej stráže.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok