Prehra v Turíne odpálila Di Mattea z lavičky Chelsea

SITA, TA3
21.11.2012 11:20

Utorňajšou prehru 0:3 s Juventusom Turín sa definitívne skončila trénerská anabáza Roberta di Mattea vo futbalovej Chelsea. Muža, ktorý tento rok doviedol Londýnčanov k historicky prvému triumfu v Lige majstrov, v stredu odvolali.

"Futbalový klub Chelsea dnes ráno ukončil spoluprácu s trénerom Robertom Di Matteom. Výkony a výsledky tímu neboli v ostatnom období na zodpovedajúcej úrovni," oznámil klub.

Di Matteo sa počas uplynulej sezóny chopil šance po odvolaní Andrého Villasa-Boasa, keď sa osvedčil ako "dočasné riešenie" natoľko, že po zisku trofeje v Lige majstrov dostal dôveru Romana Abramoviča a pokračoval vo funkcii aj v tomto ročníku.

Benítez novým trénerom FC Chelsea

Novým trénerom anglického futbalového klubu FC Chelsea sa v stredu stal Španiel Rafael Benítez. Päťdesiatdvaročný kouč prevzal tím po odvolanom Robertovi Di Matteovi, pričom s londýnskym klubom sa dohodol zatiaľ na spolupráci do konca tejto sezóny. "Majiteľ klubu Roman Abramovič, ako aj ďalší členovia vedenia, veria, že v osobe Beníteza sme získali trénera s množstvom skúseností na najvyššej úrovni. Veríme, že nám pomôže okamžite dosiahnuť naše zámery," uvádza sa vo vyhlásení momentálne tretieho tímu Premier League.

Benítez naposledy viedol taliansky Inter Miláno, s anglickým Liverpoolom získal trofej v sezóne 2004/2005 v prestížnej Lige majstrov.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok