Omikron má negatívny vplyv na taliansky cestovný ruch, vážne ohrozuje vianočnú sezónu

TA3 TASR
8.12.2021 16:46

Omikron variant koronavírusu má tesne pred vianočnou sezónou výrazný negatívny vplyv na taliansky cestovný ruch.

Taliansko pláž ľudia zima 1140 px
TASR/AP

Počet storn rezervácií dovoleniek počas vianočných sviatkov a rušenie rezervácií v hoteloch, návštev múzeí a výstav sa zvyšuje. Rím počíta počas vianočných sviatkov s prepadom ubytovania v hoteloch o 70 % v porovnaní s rokom 2019. Dopyt po turistických sprievodcoch v porovnaní s obdobím pred pandémiou klesol o 80 %.

"Aktuálne je v Ríme otvorených len 350 z 1200 hotelov, mnoho rezervácií sa stornuje. Rakúski, nemeckí a francúzski turisti úplne zmizli po zavedení reštrikcií ich vládami," sťažoval sa šéf zväzu rímskych hotelierov Giuseppe Roscioli. Vlna rušenia rezervácií je ťažkou ranou pre talianskych cestovný ruch, ktorý zaznamenal v októbri a novembri oživenie.

"Spomedzi zahraničných turistov, na ktorých pred pandémiou pripadli dve tretiny pobytov, zmizli Číňania, Japonci, Kórejčania, Rusi a Arabi," uviedol Roscioli. Štyri lety smerujúce týždenne na rímske letisko z USA sú síce stále plné, ale turisti z Južnej Ameriky úplne vypadli.

Z dôvodu rastúceho počtu nových prípadov ochorenia Covid-19 v Taliansku a susedných štátoch sa hotelieri v horských oblastiach na severe krajiny obávajú o zimnú sezónu a sťažujú sa na pokles rezervácií na vianočné obdobie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok