Situácia v prešovskej nemocnici je o niečo lepšia. Pacientov s covidom tam za posledné dni nepribudlo

TA3 TASR
8.12.2021 15:04

Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove je aktuálne hospitalizovaných 176 pacientov s ochorením Covid-19, z nich je 13 napojených na umelú pľúcnu ventiláciu. Celkovo má nemocnica pre pacientov s ochorením Covid-19 vyčlenených 249 lôžok.

Muž odmietol hospitalizáciu, na druhý deň skončil na pľúcnej ventilácii. Na covid oddelení ležia najťažšie prípady, opisuje lekár
TASR/Michal Svítok

Ako uviedol riaditeľ nemocnice Ľubomír Šarník, uplynulý týždeň nestúpal počet pacientov s ochorením Covid-19. Poskytovanie zdravotnej starostlivosti je podľa jeho slov naďalej mimoriadne náročné.

"Od 1. septembra do dnešného dňa sme v nemocnici hospitalizovali 1207 pacientov s ochorením Covid-19. V tretej vlne pandémie ochorenia Covid-19 v našej nemocnici doteraz zomrelo 297 pacientov. Z iného zdravotníckeho zariadenia k nám preložili 21 pacientov a do iného zdravotníckeho zariadenia z našej nemocnice to bolo 27 pacientov," uviedol Šarník s tým, že takmer 66 percent hospitalizovaných pacientov na Covid oddelení nie je očkovaných. Nemocnica eviduje 49 chýbajúcich zamestnancov z dôvodu ochorenia na Covid-19. Celkovo má viac ako 2600 zamestnancov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok