Spotreba kyslíka vzrástla sedemnásobne. Krompašská nemocnica spustí prevádzku novej kyslíkovej stanice

TA3 TASR
7.12.2021 18:05

Väčšina zdravotníckych zariadení pre výrazne vyššiu spotrebu kyslíka v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu renovovala a rozširovala svoje kyslíkové kapacity a rozvody kyslíka. Prevádzku novej kyslíkovej stanice preto už o pár dní spustia aj v krompašskej nemocnici.

pacient koronavírus nemocnica zdravotníci 1140px (SITA/AP)
SITA/AP

„Doteraz v Krompachoch chýbala a rozvody kyslíka boli pripojené na centrálu, ktorá bola závislá od kyslíkových bômb," objasnil správca nemocnice Daniel Richnavský.

Súčasné riešenie podľa neho zvyšuje kapacitu kyslíka v nemocnici, ktorý je nevyhnutný pri liečbe pacientov s koronavírusom. Zároveň výrazne znižuje rozsah fyzicky náročnej práce pri používaní kyslíkových bômb. Nové zariadenie sa nachádza pri covidovom pavilóne. Súvisiace stavebné práce i samotná inštalácia stanice trvala tri týždne. Jej kapacita je šesť kubických metrov kyslíka. Plánované spustenie centrály je v piatok 10. decembra. Podľa hovorkyne Agel SK Martiny Pavlikovej po začatí tretej vlny pandémie spotreba medicinálneho kyslíka v nemocnici vzrástla sedemnásobne. Kyslík je dovážaný dva až trikrát týždenne podľa potreby.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok