V nemocnici v Šaci sú všetci pacienti na pľúcnej ventilácii nezaočkovaní, hlási kritickú situáciu

TA3 TASR
7.12.2021 15:05

V nemocnici v košickej Šaci je naďalej pre ochorenie Covid-19 hospitalizovaných 30 pacientov, kritická situácia vo vývoji pandémie nového koronavírusu v zariadení i regióne stále pretrváva.

Nové čísla
TASR/Michal Svítok

"Z uvedeného počtu sú 23 napojení na kyslík, štyria vyžadujú podporu high-flow a traja pacienti sú na umelej pľúcnej ventilácii. Z pohľadu štatistiky sú kyslíkové lôžka a high-flow z 85 percent obsadené nezaočkovanými pacientmi. V prípade umelej pľúcnej ventilácie ide až o 100 percent neočkovaných," informoval riaditeľ Nemocnice Agel Košice-Šaca Pavol Rusnák s tým, že PN alebo karanténu zároveň evidujú u 39 zamestnancov. Ako doplnil, z radov personálu je dvoma dávkami vakcíny zaočkovaných 894 zamestnancov, pričom 363 z nich podstúpilo aj očkovanie posilňujúcou treťou dávkou.

Hovorkyňa súkromného poskytovateľa Martina Pavliková zároveň pripomenula, že vakcinačné centrum šačianskej nemocnice na Poliklinike VA v U. S. Steel je v prevádzke každý utorok a piatok v čase od 7.00 do 15.00 h. 

"V prípade záujmu o očkovanie proti COVID-19 je potrebné vyplniť registračný formulár na portáli https://korona.gov.sk/," informovala s tým, že záujemcovia môžu prísť aj bez registrácie, musia mať však odporúčanie od lekára a pred príchodom si na stránke nemocnice na sociálnej sieti overiť, či na daný deň nie je kapacita vakcinačného centra naplnená. Obmedzenia neplatia len pre prvoočkovancov.

Vzhľadom na závažnú a rýchlo sa meniacu epidemickú situáciu zdravotnícke zariadenie žiada pacientov, návštevníkov a sprevádzajúce osoby vstupujúce do objektov nemocnice, aby sa riadili informáciami zverejnenými na oficiálnych informačných kanáloch nemocnice a rešpektovali pokyny službukonajúceho personálu.

Nemocnica v Šaci na základe príkazu ministra zdravotníctva a v súlade s nariadením vlády SR poskytuje od 25. novembra už len neodkladnú zdravotnú starostlivosť. Mimoriadny režim sa týka lôžkovej časti ústavného zariadenia. Ambulantná starostlivosť a výkony týkajúce sa jednodňovej starostlivosti sú naďalej pacientom poskytované bez obmedzení.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok