Viedeň za prísnych podmienok otvára hotely a gastro pre očkovaných a prekonaných

TA3 TASR
7.12.2021 14:50

Hotely a oblasť gastronómie sa v rakúskej metropole Viedeň otvoria až 20. decembra. Už od 13. decembra budú sprístupnené kultúrne zariadenia, služby a svoje prevádzky otvoria i obchody. Oznámil to v utorok na tlačovej konferencii starosta Viedne Michael Ludwig po poradách s odborníkmi.

Viedeň lockdown koronavírus 1140px (TASR/AP)
TASR/AP

"Viedeň sa za prísnych podmienok znova otvára pre očkovaných: po trojtýždňovom lockdowne sa od budúceho pondelka otvoria obchody, služby týkajúce sa starostlivosti o telo a kultúra," uviedol na Twitteri Ludwig s tým, že "o týždeň neskôr bude nasledovať gastronómia". Uvoľnenia však nastanú len pre očkovaných a tých, čo ochorenie Covid-19 prekonali za posledných 180 dní. S účinnosťou od 13. decembra sa tiež ruší zákaz vychádzania pre očkovaných a ľudí po prekonaní covidu.

Nočné podniky zostanú naďalej zatvorené. Z diskusií s expertmi podľa viedenského starostu vyplynulo, že naďalej je potrebné obmedzovať kontakty. Už v utorok predpoludním oznámil nový rakúsky kancelár Karl Nehammer, že 12. decembra sa v krajine skončí plošný lockdown pre ľudí zaočkovaných proti novému koronavírusu. Naďalej bude platiť pre tých, ktorí proticovidovú vakcínu dosiaľ nedostali.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok