Prestaňte deliť ľudí na zaočkovaných a nezaočkovaných, vyzýva vládu mimoparlamentná strana SNS

TA3 TASR
7.12.2021 11:38

Mimoparlamentná SNS vyzýva vládu SR, aby prestala deliť ľudí na zaočkovaných a nezaočkovaných. Ľudí je podľa nej možné deliť len na chorých a zdravých. Strana tiež apeluje na zabezpečenie primárnej lekárskej starostlivosti a potrebných liekov namiesto tlaku na očkovanie na ochorenie Covid-19.

danko sns 1140px (SITA/Branislav Bibel)
(SITA/Braňo Bibel)

Opätovne pripomína tiež situáciu slovenských obchodníkov a podnikateľov ako zraniteľného segmentu. Informovala o tom hovorkyňa strany Zuzana Škopcová.

"Minister zdravotníctva namiesto tlaku na očkovanie by mal hľadať riešenie, ako zabezpečiť primárnu lekársku starostlivosť a potrebné lieky, ktoré sa dostávajú na trh. Keby mal pacient správnu liečbu od prvých príznakov, nemusel by byť hrozbou pre preplnenú nemocnicu," konštatuje SNS. Strana je presvedčená, že keby sa pacienti v nemocniciach od začiatku liečili a zároveň by sa dodržiavali opatrenia, mohlo by ich byť hospitalizovaných aj o polovicu menej.

Strana tiež pripomína situáciu slovenských obchodníkov a podnikateľov, ktorí museli zavrieť svoje prevádzky. Nahráva to cezhraničným výletom do okolitých krajín, kde sú iba mierne, prípadne žiadne opatrenia. 

"Namiesto dodržiavania opatrení, ktoré sú podnikatelia ochotní akceptovať, nútia občana vyvážať vo veľkom zisky zahraničným obchodníkom," zdôrazňuje SNS. Domácich podnikateľov označuje za zraniteľný segment, v mnohých prípadoch aj klientov úradov práce. Strana podotýka, že tým vláda opäť namiesto riešení "seje medzi občanov len stres a neistotu."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok