Tretia vlna pandémie zasiahla viac detí. S covidom skončili v nemocnici aj bábätká

TA3
7.12.2021 10:14

Tretia vlna pandémie podstatne zasiahla aj deti. Na infekčnej klinike na bratislavských Kramároch ich majú hospitalizovaných viac, ako počas prvej a druhej vlny pandémie. Lekári si to vysvetľujú infekčnejším delta variantom vírusu. Personál kliniky lieči nielen staršie deti, ktoré sa nakazili, ale aj bábätká.

"V tretej vlne máme hospitalizovaných najviac detí," uviedla Soňa Gabrišková, primárka detského oddelenia infekčnej kliniky. Podľa sanitárky Františky Oravcovej sú unavené sestričky, doktorky aj personál. "Je to ale naša práca," dodala.

Hospitalizované sú bábätká i staršie deti. Rodičia s nimi prišli do nemocnice pre teploty, hnačky i astmatické záchvaty. Doma im už nevedeli pomôcť. Všetci nakazení rodičia boli aj zaočkovaní, preto si myslia, že nemali vážnejší priebeh ochorenia.

"Deti to väčšinou doniesli zo škôl, škôlky, nakazili sa celé rodiny. Niekedy to donesú otec alebo mama z práce," uviedla Gabrišková. Primárka tiež dodala, že deti od 12 do 17 rokov sa už môžu dať zaočkovať. Mnohé z nich s koronavírusom totiž končia na nemocničných lôžkach.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok