Hyundai SantaFe Urban Edition je rodinným SUV s pretvoreným vzhľadom

TA3/SZ
7.12.2021 11:00

Poľská firma Carlex Design zaoberajúca sa úpravami si najnovšie zobrala pod drobnohľad rodinné SUV od Hyundai. Ako takáto úprava vyzerá?

Hyundai SantaFe Urban Edition je rodinným SUV s pretvoreným vzhľadom
Carlex Design

Poľsky úpravca Carlex Design sa rozhodol prerobiť štvrtú generáciu SUV SantaFe od Hyundai. Auto plné technológii s vcelku príťažlivým dizajnom dostalo úplne nový bodykit, a taktiež naprázdno neobišiel ani interiér. Poďme však postupne. Pohľad zpredu odhaľuje ešte väčšiu prednú masku, ako má SantaFe v základe, na ktorej však už nenájdeme znak Hyundai, ale miesto si tu našlo logo firmy Carlex.

Zaujímavými prvkami sú čierne lišty na hrane prednej kapoty a taktiež nad svetlami denného svietenia. Vďaka použitiu čiernej a šedej farby vznikli na okrajoch prednej masky dve zvislé plochy pripomínajúce zuby, alebo lepšie povedané tesáky.

Santafe Carlex Design

Pri pohľade zboku sa nedajú nevšimnúť až 20 palcové disky kolies v čiernom vyhotovení, ktoré ladia s dvojfarebným prevedením karosérie. Karoséria v dvoch odtieňoch je taktiež súčasťou úpravy a je docielená nie lakovaním, ale nalepením fólie. Zboku je taktiež možné vidieť znížený podvozok o 2.5 centimetra.

Zadná časť pôsobí mimoriadne športovo a agresívne , čomu dopomáha najmä strešný spojler a štvorica koncoviek výfukového systému umiestnená vo výraznom difúzore. Za príplatok je možné namontovať zvukový systém simulujúci zvuk osemvalcového motoru. Znížený podvozok však okrem lepšieho vzhľadu zabezpečuje aj lepšie jazdné vlastnosti, keďže vďaka nemu má auto nižšie ťažisko, a tým pádom sa pri prejazde zákrut menej nakláňa.

V interiéri na prvý pohľad zaujme hneď niekoľko vecí. Prvou sú nové predné a zadné sedadlá s lepším bočným vedením, ktoré ocenia pasažieri v zákrutách. Prešívané sú krikľavo zelenou niťou, ktorá ladí so zelenými akcentmi zdobiacimi celý interiér. Krikľavo zelené obšívanie nájdeme aj vo výplniach dverí. Vcelku radikálnou premenou prešiel aj volant, ktorý má nové, výraznejšie tvarovanie a taktiež prúžok označujúci jeho polohu opäť v krikľavej zelenej. Vďaka týmto zmenám dostal aj interiér nádych športovosti.

Ak sa vám úprava páči a v garáži máte Hyundai SantaFe najnovšej generácie, tak Poliaci tento kit predávajú s cenovkou začínajúcou na približne 8 tisíc eur. V závislosti na rôznych príplatkoch sa však konečná suma môže ešte navýšiť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok