Domov si nosil smútok i traumu. Princ William spomínal na prácu medzi záchranármi i Dianu

TA3 TASR
6.12.2021 08:00

Britský princ William v podcaste povedal, aký vplyv naňho mali pracovné zážitky v období, keď pôsobil ako pilot záchranárskeho vrtuľníka. Informovala o tom v nedeľu na svojej webovej stránke stanica BBC.

Domov si nosil smútok i traumu. Princ William spomínal na prácu medzi záchranármi i Dianu
TASR/AP

William bol v rokoch 2015-17 pilotom civilnej záchranárskej helikoptéry charitatívnej organizácie East Anglian Air Ambulance. Vojvoda z Cambridgea William v podcaste Time to Walk uviedol, že z práce si "domov nosil traumu a smútok ľudí". Práca mu spôsobovala smútok aj napriek tomu, že mal šťastný domov a pracovný život. "Rozprávanie o týchto pracovných úlohách mi jednoznačne pomáhalo," povedal a dodal, že svoje zážitky zdieľal so svojím tímom.

Takisto mu pomohlo stretnutie s jedným z pacientov, ktorému ako pilot pomáhal, a s jeho rodinou. Ten pacient sa podľa Williama zotavil - hoci k úplnému zotaveniu podľa neho nedošlo.

William pripomenul aj zážitky z detstva so svojou matkou princeznou Dianou. Tá ho podľa jeho slov brávala na návštevy do zariadenia, ktoré poskytovalo prístrešie bezdomovcom. Cieľom bolo podľa Williama stretnúť ľudí, ktorí mali ťažší život, a takisto poučenie, že život prebieha "mimo múrov paláca".

William neskôr začal spolupracovať s viacerými charitatívnymi organizáciami, ktoré sa starajú o bezdomovcov, pripomína BBC. V podcaste takisto hovoril aj o svojom súčasnom živote a troch deťoch, ktoré má so svojou manželkou Kate, vojvodkyňou z Cambridgea.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok