Na výletnej lodi sa vyskytol koronavírus. Otestovať sa teraz musí viac ako 3-tisíc ľudí

TA3 TASR
5.12.2021 23:49

Najmenej desať prípadov nákazy koronavírusom zaznamenali na palube nórskej výletnej lode, ktorá v nedeľu zakotvila v americkom prístave New Orleans. Na palube je viac ako 3200 ľudí.

Kuba USA Adonia výletná loď žena leto 1140 px (SITA/The Miami Herald via AP)
SITA/The Miami Herald via AP

Informovala o tom agentúra AFP. Zdravotnícke úrady sa snažia umožniť ľuďom opustiť palubu lode tak, aby to nespôsobilo ďalšie šírenie nákazy. Ministerstvo zdravotníctva v americkom štáte Louisiana na Twitteri oznámilo, že loď s menom Norwegian Breakaway vyplávala z New Orleans 28. novembra. 

Počas plavby sa zastavila v Belize, Hondurase a Mexiku. "Na palube je viac ako 3200 osôb," dodalo ministerstvo. Každého z nich podľa ministerstva pred vystúpením z lode otestujú.

Osoby s pozitívnym výsledkom sa svojím vlastným vozidlom dopravia domov alebo budú umiestnené do izolácie v zariadeniach, ktoré poskytne spoločnosť Norwegian Cruise Line. Tej výletná loď patrí. Pandémia koronavírusu má negatívny vplyv na odvetvie výletných plavieb a viaceré krajiny vrátane USA takéto plavby pozastavili, píše AFP. 

Loď Diamond Princess vo februári 2020 viac ako dva týždne z karanténnych dôvodov kotvila v prístave japonského mesta Jokohama. Viac ako 700 ľudí na palube malo pozitívny test na covid a 13 osôb v dôsledku nákazy zomrelo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok