Slovinci si privolali pomoc. Pri liečbe covid pacientov im budú pomáhať lekári z Talianska

TA3 TASR
5.12.2021 16:07

Skupina talianskych vojenských zdravotníkov v nedeľu pricestovala do Slovinska na pomoc tamojším kolegom pri starostlivosti o pacientov s ochorením Covid-19, potvrdilo slovinské ministerstvo obrany.

Nemecko: Pacientov s ťažkým covidom budú prevážať príslušníci Luftwaffe
TASR/AP

Informovala o tom agentúra HINA. Desať talianskych anesteziológov a množstvo zdravotných sestier sa pridá k zdravotníckemu útvaru slovinskej armády na pomoc nemocničnému personálu v hlavnom meste Ľubľana i v mestách Maribor a Novo Mesto.

Štvrtá vlna pandémie koronavírusu za uplynulé dva týždne mierne ustupuje, píše HINA. Za uplynulých 24 hodín zaznamenali v krajine 116 nových prípadov Covid-19 a 18 úmrtí súvisiacich s koronavírusom.

Napriek tomu však nemocnice v Slovinsku zostávajú preťažené a očakáva sa, že tlak na zdravotnícke zariadenia poľaví až počas budúceho mesiaca. 

Epidemiológovia z vládnej vedeckej rady uviedli, že po miernom poklese nových infekcií je príliš skoro uvažovať o uvoľnení obmedzení. Pripomenuli, že epidemiologická situácia sa zhoršila začiatkom tohto roka po zmiernení obmedzení počas vianočných a novoročných sviatkov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok