Niektoré britské domácnosti sú stále bez elektriny, výpadky spôsobila búrka Arwen

TA3 TASR
5.12.2021 14:54

Tisícky domácností v Británii sú stále bez dodávok elektriny viac než týždeň po tom, čo krajinu postihla búrka Arwen. V nedeľu čakalo na obnovenie dodávok elektriny 4025 domácností.

žiarovka svetlo lampa 1140px (TASR/Pavel Neubauer)
TASR/Pavel Neubauer

Informovali o tom britská spravodajská agentúra PA Media a agentúra DPA. Väčšina postihnutých domácností sa nachádza na severovýchode Anglicka, spresnila britská Asociácia energetických sietí.      

Meteorológovia na budúci týždeň predpovedali vlhké a veterné počasie a nepriaznivé poveternostné podmienky budú naďalej platiť pre oblasti, ktoré boli už postihnuté búrkou Arwen. Britské ministerstvo obrany pre agentúru PA uviedlo, že pomoc civilným úradom v týchto oblastiach stále poskytuje 297 vojakov, ktorí v nedeľu ráno vykonávali kontroly v domácnostiach ohrozených obyvateľov.

Britský premiér Boris Johnson v sobotu informoval, že telefonoval s predstaviteľmi zodpovednými za odstraňovanie následkov búrky Arwen. Ako dodal, vláda je pripravená naďalej podporovať práce na obnovu "akýmkoľvek spôsobom, akým vie".

Dlhé oneskorenie viedlo regulátora energií Ofgem k varovaniu, že pristúpi k opatreniam voči sieťovým spoločnostiam, ktoré neobnovili dodávky elektriny pre spotrebiteľov dostatočne rýchlo, píše DPA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok