Nikdy nebudem hlasovať za to, aby sme zaviedli povinné očkovanie, tvrdí Kollár

TA3
5.12.2021 13:55

Lockdown by mal byť na Slovensku predĺžený o ďalších 10 dní. Naďalej denne pribúdajú tisícky infikovaných. Otázne však zostáva, ako zareaguje vláda. Richard Sulík už avizoval, že celoplošný lockdown nepodporí a žiada väčšiu slobodu pre zaočkovaných.

Podpredseda národnej rady, Juraj Blanár, sa v septembri v relácii V politike vyjadril o Borisovi Kollárovi, že nezvláda riadenie parlamentu. „Dnes si myslím, že je to ešte vypuklejšie.“ Podľa Blanára, koalícia nezvláda riadenie pandémie.

Predseda Národnej rady Slovenskej republiky Boris Kollár si nemyslí, že to je úplná pravda. „Ja nedovolím v parlamente žiadny vulgarizmus počas môjho vedenia schôdze.“

Prezidentka tento týždeň kritizovala koalíciu za to ako zvláda boj s pandémiou. Podľa Kollára sa dajú robiť opatrenia lepšie. „Najdôležitejšie je, aby ľudia mali istotu. Istotu v predvídateľnosti.“

Kritika prezidentky

Podľa skoršieho vyjadrenia Roberta Fica, prezidentka nesie za aktuálnu pandemickú situáciu väčšiu zodpovednosť ako premiér. Blanár si myslí, že nebola objektívna. „Vytvárala falošnú nádej medzi ľuďmi, obyvateľmi, že sme lepšie pripravený.“

Kollár tvrdí, že za aktuálnu pandemickú situáciu nenesie zodpovednosť prezidentka. „Máme jednu z najlepších prezidentiek alebo prezidentov v celej Európskej únii. Všetci nám ju závidia.“ Kollár dodáva, že k zlej situácii dopomohla aj opozícia protestmi proti vláde, kde vyzývali ľudí, aby nenosili prekryté horné dýchacie cesty.

Povinné očkovanie

Kollár si myslí, že školy mali ostať zatvorené a pred Vianocami by sa mali opatrenia uvoľniť. „Mali sme to hermeticky uzavrieť a potom to pustiť.“ Kollár aj Blanár sa zhodujú, že nie sú za zvýhodňovanie očkovaných v lockdowne.

Kollár tvrdí, že očkovanie je jediná cesta k ochrane zdravia. Povinné očkovanie, ale nepodporí. „Nikdy nebudem hlasovať za to, aby sme zaviedli povinné očkovanie.“ Podľa Blanára by sa mal dodržiavať princíp dobrovoľnosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok