Nešťastie v rakúskych Alpách. Skupina lyžovala mimo vyznačenej trasy, strhla ich lavína

TA3 TASR
5.12.2021 11:10

Lavína v rakúskej spolkovej krajine Salzbursko usmrtila troch ľudí a spôsobila zranenia dvom ďalším osobám. Táto skupina sa lyžovala mimo vyznačenej trasy. V sobotu neskoro večer o tom informoval rakúsky Červený kríž.

Švajčiarsko hory Alpy lavína 1140px (SITA/AP)
SITA/AP

Informuje o tom tlačová agentúra AFP. Nešťastie sa stalo v sobotu vo výške 2400 metrov nad morom v oblasti obce Lungau krátko po 13.45 h SEČ, uviedol pre rakúsku agentúru APA hovorca Červeného kríža Anton Schilcher.

Sneh pochoval osem členov zo skupiny lyžiarov a ocitli sa v hĺbke až 4,5 metra, povedal pre miestne médiá predstaviteľ tamojších záchranných služieb Christoph Wiedl. Dve z obetí boli už mŕtve, keď záchranári vytiahli ich telá spod snehu, pričom tretia obeť zomrela po prevoze vrtuľníkom do nemocnice v meste Klagenfurt. Dvoch zranených lyžiarov prepravili do nemocnice v meste Tamsweg. Lyžiari zachytení lavínou patrili do výpravy, ktorá prišla do hôr zo spolkových krajín Salzbursko a Horné Rakúsko.

Lavíny v Rakúsku usmrtia v posledných rokoch priemerne 20 ľudí ročne. Posledné dve sezóny boli menej tragické, pretože pandémia koronavírusu spôsobila zníženie celkového počtu lyžiarov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok