Na budúci týždeň pokračuje proces so zločineckou skupinou takáčovcov

TA3 TASR
5.12.2021 10:45

Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku bude v utorok a v stredu pokračovať hlavné pojednávanie so zločineckou skupinou takáčovcov a jej bosom Ľubomírom Kudličkom Vyplýva to z rozpisu pojednávaní ŠTS.

súd kladivko spravodlivosť
TA3

Ľubomír Kudlička začiatkom novembra pred súdom vyhlásil, že sa cíti nevinný a odmietol skutky, ktoré mu obžaloba kladie za vinu. Obhajoba trvá na oslobodení Kudličku spod obžaloby. Dôvodom sú procesné chyby, ktoré podľa advokátov Ľubomíra Kudličku vznikli v prípravnom konaní pri zabezpečovaní dôkazov. Podľa obhajcov obžaloba nestojí na zákonných dôkazoch. Kudlička si už odpykáva 25-ročný trest odňatia slobody za objednávku vraždy podnikateľa Romana Krajčiho v roku 2006.

Obžalobe čelí 17 ľudí, prokurátor im pripisuje viac ako dve desiatky skutkov. Všetci obžalovaní 28. októbra odmietli návrh na uzavretie dohody o vine a treste. Takáčovci čelia obžalobe napríklad z trestného činu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, z majetkovej trestnej činnosti, trestného činu ublíženia na zdraví, nátlaku, z trestného činu všeobecného ohrozenia, vydierania, nedovoleného ozbrojovania, krivého obvinenia či krivej výpovede.

V rámci akcie Národnej kriminálnej agentúry pod krycím názvom Apač koncom októbra 2019 zadržali pôvodne 19 členov takáčovcov. Tí pôsobili najmä v bratislavskom Ružinove, ale aj v Petržalke a centre hlavného mesta od 90. rokov 20. storočia. Zameriavali sa na výpalníctvo, gastronomické služby, ale aj herne a iné. Neskôr začali pôsobiť aj na území Trnavského a Nitrianskeho kraja.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok