Faceliftovaná Škoda Karoq bola oficiálne predstavená. Čo všetko Škoda vylepšila?

TA3/SZ
5.12.2021 11:00

SUV Karoq prichádza po štyroch rokoch s modernizáciou, ktorá sa dotkla nielen vonkajšieho vzhľadu, ale aj interiéru

Faceliftovaná Škoda Karoq bola oficiálne predstavená. Čo všetko Škoda vylepšila?
Škoda

Začnime dizajnovými prvkami nového Karoqu, ktorý svoju tvár zmenil viditeľne už na prvý pohľad. Okrem zmeneného tvaru predného nárazníku tu nájdeme aj novú masku chladiča v čiernom prevedení, ktorá je rozmernejšia v porovnaní s predchodcom.  Hlavnou novinkou sú už v základe montované full LED svetlomety, ktoré môžu disponovať aj funkciou Matrix, teda vyrezávaním protiidúcich áut pri použití diaľkových svetiel.

Pri pohľade zboku zaujmú až 19 palcové, príplatkové disky kolies, ktoré dostali kryty zlepšujúce aerodynamiku a prúdenie vzduchu okolo auta. Zadok auta dostal taktiež novo tvarovaný zadný nárazník, v ktorom sú zapracované nové koncové LED svetlá. Aerodynamické zmeny sa podpísali na výslednom koeficiente odporu, ktorý je 0.30, čo je na SUV slušná hodnota. V zadnej časti môžme ešte vidieť výraznejšiu odtrhovú hranu kufrových dverí. Zaujímavou novinkou sú aj dynamické smerovky zapracované v nových svetlách.

Karoq Škoda

Zmeny sa diali okrem exteriéru aj v interiéri auta. Nájdeme tu nové obkladové lišty interiéru, ale aj ambientné osvetlenie s možnosťou výberu až desiatich farieb. Zaujímavou novinkou je balík Eco, ktorý prináša do interiéru použitie vegánskych materiálov. Tento balík obsahuje umelú kožu, lakťovú opierku obšitú špeciálnym materiálom, alebo špecifické výplne dverí v hnedej farbe.

Sedadlo spolujazdca môže byť po novom taktiež ovládané elektricky aj s pamäťovou funkciou. Hlavnou zmenou však prešiel prístrojový panel, ktorý je už v základe digitálny. V základnej výbave dostanete 7 palcový panel, ktorý môže byť vo vyšších výbavách až 10.25 palcový. Disponovať bude širokou škálou nastavení a do veľkej miery bude personalizovateľný. Displej infotainmentu bude taktiež v základe 8 palcový, no za príplatok môže mať veľkosť až 9.2 palca. Disponovať bude novým softvérom s možnosťou pripojenia smartfónu pomocou Apple CarPlay. K dispozícii bude aj hlasový asistent Laura.

Vodičovi bude nápomocný aj nový prediktívny tempomat, ktorý dokáže upravovať rýchlosť podľa dát z navigácie a dát z čítačky dopravných značiek. Základný objem batožinového priestoru je 521 litrov. Po sklopení zadných sedadiel vznikne priestor s objemom 1630 litrov. Ak si však priplatíte za sedadlá VarioFlex delené v pomere 40:20:40, v tom prípade dostanete objem kufra 588 litrov v základe a 1605 litrov po sklopení sedadiel.

Karoq Škoda

Pohon zabezpečujú tri benzínové a dva naftové agregáty. Základom ponuky je trojvalec 1.0 TSI s pohonom prednej nápravy, manuálnou 6 stupňovou prevodovkou a výkonom 81 kW. Stred ponuky je tvorený štvorvalcovým 1.5 TSI motorom s predným náhonom a možnosťou 7 stupňovej automatickej prevodovky. Vrcholom je 2.0 TSI s výkonom 140 kW, 7 stupňovou automatickou prevodovkou a pohonom 4x4.

Oba naftové agregáty disponujú objemom 2 litre a sú dopované turbom. Ich výkony sú 85 a 110 kW. K obom agregátom je možné zvoliť automatickú prevodovku. Pohon 4x4 je však možné zvoliť iba so silnejším, 110 kW motorom. K zákazníkom sa prvé kusy vynoveného Karoqu dostanú začiatkom roku 2022.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok