Merkelová mala svoje posledné videoposolstvo. Žiada v ňom o solidaritu v boji s koronavírusom

TA3 TASR
4.12.2021 13:20

Odchádzajúca nemecká spolková kancelárka Angela Merkelová v sobotu žiadala solidaritu v boji proti šíreniu koronavírusu. Takisto opätovne zdôraznila význam očkovania.

Angela Merkelová 1140px (TASR/AP)
TASR/AP

Informovala o tom agentúra DPA. "Uprostred tejto štvrtej vlny pandémie sa nachádzame vo veľmi vážnej situácii, ktorá sa v niektorých častiach našej krajiny nedá označiť inak než dramatická," povedala Merkelová vo svojom poslednom videoposolstve vo funkcii nemeckej kancelárky. "Pristupujme preto k tomuto zákernému vírusu vážne," dodala.

Každá vakcína podľa Merkelovej pomáha. Pripomenula úmrtia v spojitosti s ochorením Covid-19 i ľudí, ktorí sú s týmto ochorením v ťažkom stave v nemocniciach. Vakcíny podľa jej slov predstavujú "kľúč", ktorým sa dalo takýmto situáciám zabrániť.

Kancelárka sa poďakovala ľuďom, ktorí si v tomto ťažkom období zachovávajú porozumenie a dodržiavajú pravidlá s cieľom chrániť seba i ostatných. Bez nich by podľa jej slov žiadny spolkový kancelár a vláda nemohli dosiahnuť nič.

"Nasledujúce náročné týždne môžeme prekonať len s pomocou spoločného úsilia," povedala. Merkelová sa stala nemeckou kancelárkou v roku 2005. Na budúci týždeň ju v úrade nahradí doterajší minister financií Olaf Scholz zo Sociálnodemokratickej strany Nemecka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok