Sobota je desiaty deň lockdownu. Ak sa bude uvoľňovať, tak len pre niektorých, potvrdil Heger

TA3
3.12.2021 16:54

Sobota je deň, kedy sa budú prehodnocovať aktuálne dáta a bude sa aj rozhodovať o tom, či je potrebné lockdown predĺžiť. Na tlačovej besede to potvrdil premiér Eduard Heger s tým, že by počkal na stanovisko odborníkov.

Odborníci a minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský budú cez víkend prehodnocovať aktuálne pandemické štatistiky. Čaká nás uvoľnenie opatrení? Premiér Eduard Heger zostal vo vyjadreniach zdržanlivý.

"Nepredbiehal by som," uviedol s tým, že by počkal na stanovisko ministra a odborníkov. Ak by však malo prísť uvoľnenie opatrení, bude sa podľa neho týkať len zaočkovaných ľudí a tých, ktorí ochorenie už prekonali. "Je dôležité, aby to odborníci spolu s ministrom zdravotníctva vyhodnotili, na základe toho budú navrhnuté ďalšie riešenia a návrh opatrení," dodal.

Heger zároveň zdôraznil, že na Slovensku máme aj dobré správy. Pochvaľoval si najmä HDP, ktorý sa zvýšil o 1,3 %, výkon slovenskej ekonomiky sa podľa neho priblížil obdobiu spred pandémie. Vyzdvihol tiež pokles nezamestnanosti a nárast priemernej mzdy. "Napredujeme správnym smerom," uviedol.

Opätovne vyzval opozičných lídrov na očkovanie. Pripustil, že s celou koalíciou diskutoval o povinnom očkovaní, avšak dohoda ešte neexistuje. Premiér sa vyjadril aj k otázke jednorazovej odmeny pre zdravotníckych zamestnancov. Zatiaľ však nechce komentovať prebiehajúce rokovania. O tom, že by niektorí zdravotníci na Covid oddeleniach nedostávali odmenu, nevie. "Ak takýto problém je, dám to preveriť. Ja mám informáciu od pána ministra, že peniaze sú vyplácané."

Vláda uplynulý týždeň zaviedla pre zlú pandemickú situáciu v krajine a vysoký počet hospitalizovaných ľudí v nemocniciach lockdown. Vládny kabinet avizoval, že po desiatich dňoch dôjde k prehodnoteniu opatrení.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok