Niektoré deti v Bratislavskom kraji budú od pondelka doma. Zatiaľ sa nevie, dokedy to potrvá

TA3 TASR
3.12.2021 15:35

Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava nateraz nevie odhadnúť, dokedy bude obmedzená prezenčná výučba na 2. stupni základných škôl a na stredných školách v Bratislavskom kraji.

Niektoré deti v Bratislavskom kraji budú od pondelka doma. Zatiaľ sa nevie, dokedy to potrvá
TASR/Ján Krošlák

"Platnosť vyhlášky o obmedzení prezenčnej výučby v určených školách nie je z časového hľadiska možné presne odhadnúť, keďže uvedené bude závisieť od ďalšieho vývoja epidemiologickej situácie v Bratislavskom kraji," uviedli regionálni hygienici. Deklarujú, že pandemickú situáciu v Bratislave i v okresoch Senec, Pezinok a Malacky sledujú a vyhodnocujú.

Sedemdňová incidencia ochorenia Covid-19 obyvateľstva všetkých vekových kategórií v Bratislavskom kraji je však podľa úradu momentálne tretia najhoršia na Slovensku (1175 pozitívnych prípadov na 100.000 obyvateľov za sedem dní). Okresy Pezinok a Senec patria podľa hygienikov v tomto epidemiologickom ukazovateli medzi najhoršie v krajine.

Prerušenie prezenčnej výučby pre druhý stupeň základných škôl a stredné školy v Bratislavskom kraji je preto podľa RÚVZ potrebné považovať za jeden z efektívnych prostriedkov na zníženie miery šírenia infekcie medzi deťmi navzájom i medzi deťmi a dospelými v ich okolí.

Predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba považuje za správne, že zostávajú otvorené prvé stupne základných škôl. "Verím, že hybridné vzdelávanie môže čiastočne pomôcť zlepšeniu situácie," skonštatoval s tým, že chápe postoj ministerstva školstva, ale aj zdravotné aspekty.

V celom Bratislavskom kraji zatvoria od pondelka druhý stupeň základných škôl a stredné školy. Školáci sa tu budú učiť dištančnou formou. Výnimkou sú len materské školy a prvý stupeň základných škôl.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok