Suja označil Benčíka za vraha. Výbor rozhodol, že sa mu má v pléne za výrok ospravedlniť

TA3 TASR
2.12.2021 19:15

Poslanec Národnej rady Miroslav Suja sa má v pléne Národnej rady Slovenskej republiky ospravedlniť poslancovi Jánovi Benčíkovi za to, že ho označil za vraha. Rozhodol o tom vo štvrtok Mandátový a imunitný výbor Národnej rady. Tento bod programu bude podľa šéfky výboru Anny Andrejuvovej zaradený na najbližšiu riadnu schôdzu.

Protest hnutie republika
TA3 / David Duducz

Suju tiež rieši výbor za to, že v pléne oblial vicepremiéra Igora Matoviča pohárom vody. "Konanie sme zastavili, budeme o tom rozhodovať na ďalšej schôdzi výboru," povedala šéfka výboru Andrejuvová.

Poslanec bude zrejme čeliť aj ďalšiemu disciplinárnemu konaniu. Poslankyňa Romana Tabák sa obrátila na výbor pre výrok, ktorý predniesol Suja na jej adresu, keď jej povedal: "Ja som nepredával zápasy ako vy a pre to bol aj odsúdený." Tabák hovorí, že ide o nepravdivý výrok, ktorý nie je založený na faktoch.

Poslanec Ján Szőllős žiada disciplinárne konanie pre Milana Mazureka, ktorý mu v rozprave povedal: "Ja neviem, z ktorej sekty vás tu vypustili." V oboch prípadoch ide podľa šéfky výboru o faktické tvrdenia, ktoré budú musieť poslanci dokázať, ak výbor začne disciplinárne konanie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok