Čaputová opäť ostro kritizuje vládu. Žiada Hegera, aby prevzal zodpovednosť

TA3
2.12.2021 17:03

"Sme v situácii, kedy si už nemôžeme dovoliť sledovať nekonečné politické súboje, ktoré nemajú víťaza, iba porazených," povedala prezidentka Zuzana Čaputová po stretnutí s premiérom Eduardom Hegerom. Hovorili spolu o aktuálnej situácii na Slovensku v kontexte jeho vlády.

"Všetci sme svedkami, že koalícia nevie prijať prakticky ani jedno rozhodnutie bez toho, aby sa nestalo predmetom vnútrokoaličného sporu, alebo hrozby rozpadu koalície," vyjadrila sa Čaputová. Kritizuje, že členovia koalície si vzájomne hádžu pod nohy polená, na ktorých sa "potkýna celá krajina".

Podľa prezidentky je ilúziou očakávať, že ľudia môžu dôverovať prijímaným rozhodnutiam, keď ich spochybňujú samotní členovia vlády. Prezidentka preto požiadala premiéra, aby prevzal zodpovednosť a vložil sa do riešenia problémov, ktoré sú príčinou nášho slabého výsledku v boji s pandémiou a chaosu pri prijímaní reforiem.

"Už druhý týždeň sme najhorší na svete v počte infikovaných na počet obyvateľov. Stále pritom nemáme schválený štátny rozpočet a navýšenie platov zdravotníkov je podmienené dohodou na zmene ďalších zákonov aj ústavy," vymenovala Čaputová. "Sme v kríze a o to silnejšie líderstvo potrebujeme. Keď ide o osud Slovenska a životy obyvateľov, nič iné nemôže mať prednosť," uzavrela.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok