Zoznam zatvorených škôl narastá. Pre zlú situáciu sa pridali ďalšie okresy

TA3 TASR
2.12.2021 14:10

Vo viacerých okresoch sa pre zlú pandemickú situáciu rozhodli zatvoriť školy. Od pondelka sa už nebude vyučovať v niektorých triedach ani v okresoch Bardejov, Spišská Nová Ves, Gelnica a Stará Ľubovňa.

Zoznam zatvorených škôl narastá. Pre zlú situáciu sa pridali ďalšie okresy
TASR/Roman Hanc

Pre zlú pandemickú situáciu sa nebude od pondelka v okrese Bardejov prezenčne vyučovať na druhom stupni základných škôl a ani na stredných školách. Vyplýva to z vyhlášky Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Bardejov.

Zákaz prezenčného vzdelávania platí pre druhý stupeň základných škôl, gymnáziá, stredné odborné školy, základné umelecké školy a jazykové školy. Taktiež pre prevádzkarne, v ktorých sa prevádzkuje živnosť výchovy a mimoškolského vzdelávania detí a mládeže.

Školy zatvárajú aj v okresoch Stará Ľubovňa, Spišská Nová Ves a Gelnica. Od pondelka do piatka 17. decembra sa nebude prezenčne vyučovať na druhom stupni základných škôl, ako ani na stredných školách. Vyplýva to z vyhlášky Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Spišská Nová Ves.

Zákaz prezenčného vzdelávania platí pre druhý stupeň základných škôl, druhý stupeň ZŠ pre deti a žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, gymnáziá, stredné odborné školy, stredné školy, praktické školy a odborné učilištia pre deti a žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami.

Hlavný hygienik Ján Mikas v uplynulých dňoch vyzval všetkých 36 regionálnych úradov verejného zdravotníctva, aby v prípade alarmujúcej situácie v regióne uzatvárali školy. Napriek lockdownu zostali totiž školy otvorené. Od konca novembra sa zatvorili základné umelecké školy, centrá voľného času, jazykové školy i krúžky a mimoškolské aktivity.

O zatvorených školách sme sa rozprávali aj so štátnou tajomníčkou ministerstva školstva Svetlanou Síthovou v relácii Tak takto:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok