Nové Suzuki S-Cross dostalo nielen nový vzhľad, ale aj vylepšenia v interiéri

TA3/SZ
1.12.2021 17:00

Nové Suzuki S-Cross disponuje okrem iného v podstate aj novým názvom, pretože v oficiálnych správach vystupuje S-Cross už bez prívlastku SX4

Nové Suzuki S-Cross dostalo nielen nový vzhľad, ale aj vylepšenia v interiéri
Suzuki

Po dizajnovej stránke je novinka úplne iná v porovnaní s predchodcom. Rozmery si však zachovala. Pri pohľade z prednej časti sa nám naskytne pohľad na robustnú prednú časť tvorenú veľkou maskou chladiča s veľkým logom automobilky na jej hornom okraji. Spodná časť predného nárazníka je vybavená početným oplastovaním, ktoré má auto chrániť pri jeho výletoch mimo spevnené cesty. Auto je doslova ako stvorené na cestu k chate aj vďaka systému AllGrip, ktorý poháňa všetky štyri kolesá. Nad prednými LED svetlami si svoje miesto našli tri samostatné svetlá denného svietenia. Celkový výzor prednej časti zmenila aj vyššie umiestnená línia prednej kapoty a krátke previsy predného nárazníku, ktoré sú výhodou pri prejazde nerovností v teréne.

Zadnej časti dominuje nárazník s novým tvarovaním, ktorý taktiež dostal v spodnej časti výrazné oplastovanie. Zadnú časť ďalej dotvárajú tmavé koncové svetlá, ktoré boli vzájomne prepojené. Pri pohľade zboku si všimnite plastové lemy kolies, ktoré chránia karosériu od odletujúcich kameňov od kolies.

Suzuki Suzuki

Hlavnou zmenou v interiéri auta prešiel displej infotainmentu, ktorý má v najvyššej výbave novinky až deväť palcov. Suzuki osadilo novinku aj novým softvérom zábavného systému, ktorý ponúka možnosť zrkadlenia smartfónu pomocou Android Auto a Apple CarPlay bezdrôtovo. Displej bol, ako býva u mnohých áut zvykom zapracovaný do palubnej dosky tak, že jeho vrchná časť vytŕča do priestoru.

Suzuki Suzuki

Zaujímavosťou technologickej výbavy je napríklad 360 stupňová kamera, rozpoznanie dopravných značiek či adaptívny tempomat. Na želanie bude možné osadiť auto panoramatickou strechou, ktorá pomôže k presvetleniu celého interiéru. Ukazovatele prístrojov pred vodičom zostávajú aj naďalej analógové, no displej medzi budíkmi bol zväčšený na veľkosť 4.2 palca. Informuje vodiča o stave auta. Predné polokožené sedadlá vyzerajú vcelku pohodlne a môžu byť aj vyhrievané.

Suzuki Suzuki

Pohon bude zabezpečovať mild-hybridný štvorvalec s výkonom 127 konských síl a 235 Nm. Tento agregát môžme nájsť aj napríklad v aktuálnom Swift Sport. Prvé kusy nového S-Cross dorazia k predajcom už v priebehu decembra a jeho cena začína na sume 19290 eur za základný model, respektíve 26700 eur za najvyššiu výbavu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok