Strana Za ľudí podporuje poukazy pre seniorov, zároveň by uvítala viac výhod pre zaočkovaných

TA3 TASR
1.12.2021 15:44

Koaličná strana Za ľudí podporuje 500-eurové poukážky z dielne ministra financií Igora Matoviča pre seniorov, ktorí sa dajú zaočkovať. Je to však menej dôležitý prostriedok motivácie než prehodnotenie opatrení v prospech očkovaných, čo bude strana presadzovať počas najbližšej koaličnej rady pri prehodnocovaní opatrení.

Rokovanie vlády
TA3 / David Duducz

Povedala to predsedníčka strany, vicepremiérka a ministerka pre investície, regionálny rozvoj a informatizáciu Veronika Remišová po stredajšom rokovaní vlády. aočkovanie seniorov ako rizikovej skupiny obyvateľstva je podľa ministerky vo verejnom záujme. 

"My v strane Za ľudí v prvom rade navrhujeme pozitívnu motiváciu, čo sa týka opatrení," povedala Remišová s tým, že opatrenia treba nastaviť tak, aby ľudia chránení očkovaním boli zvýhodňovaní. Avizovala, že budúci pondelok sa majú opatrenia prehodnocovať na koaličnej rade. Na nej bude ministerka opäť presviedčať koaličných partnerov o nutnosti zvýhodnenia očkovaných.

Finančná motivácia je podľa nej druhým opatrením, ako možno motivovať ľudí k očkovaniu, považuje to však za menej dôležité. "My sme povedali, že áno, podporíme aj finančnú motiváciu pre starších ľudí s cieľom zaočkovať ich," okomentovala Remišová. 

Ako uzavrela, na ukončenie pandémie treba využiť všetky možné prostriedky, aby sa ľudia dali zaočkovať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok