Najkrajšie vianočné trhy ponúkajú Záhreb, Verona aj Petrohrad. Každé lákajú niečím iným

CK Satur/PR
1.12.2021 15:42

Vzduchom sa nesúca vôňa vareného vínka, medovníkov, domácich špecialít, zvuk zvončekov a príjemnej hudby jednoznačne patria k predvianočnému obdobiu, o ktorom už príroda pomaly ale iste dáva vedieť.

Najkrajšie vianočné trhy ponúkajú Záhreb, Verona aj Petrohrad. Každé lákajú niečím iným
CK SATUR

Ak hľadáte miesto, kam sa za adventom do sveta vybrať, máme pre vás 3 skvelé tipy na najkrajšie vianočné trhy, pričom okrem čarovnej atmosféry si užijete aj spoznávanie tých najatraktívnejších miest s top sprievodcom CK SATUR, ktorý vám okrem adventnej nálady vyčaruje aj záujem o objavovanie celkom novým spôsobom. Jemné padajúce vločky, farebné svetlá, či typická decembrová nálada i ruch, sú už predzvesťou jedného z najkrajšieho obdobia v roku, ktoré môžete zažiť aj počas poznávacích zájazdov za vianočnými trhmi.

1. Advent v Záhrebe

Zaujímavý a celkom netradičný advent môžete zažiť v chorvátskom Záhrebe, ktoré už niekoľko rokov po sebe bolo vyhlásené za mesto s najkrajšími vianočnými trhmi. A popri adventnej atmosfére vás čaká aj zámok Trakoščan, ktorý pochádza z 13. storočia a patrí medzi najkrajšie v Európe. Zámok stojí obklopený historickými budovami, lesom a parkom s jazierkom. Čaká vás aj pôvabné mesto Samobor a pešia prehliadka, kde uvidíte historické budovy a ochutnáte „samoborské kremšnite“, krémeše, ktoré patria medzi tie najlepšie. V Záhrebe si prejdete Dolné mesto Gradec s veľkým trhom Dolac, ako aj Horné mesto Kaptol s Markovým námestím. Adventný Záhreb je ideálnym miestom na vianočné nákupy. Nachádzajú sa tu obchody so značkovým oblečením i obchody s kvalitným tovarom od chorvátskych dizajnérov za rozumné ceny.

Adventný Záhreb. CK SATUR

2. Advent vo Verone

Talianska Verona je skutočnou krásavicou. Je romantická, historická, plná pohody ako aj pravej talianskej atmosféry. Je to nepochybne mesto Rómea a Júlie a vy sa zastavíte pri najznámejšom dome Casa di Giulietta so slávnym balkónom. V zimnom období sa však krásne mení na vianočnú rozprávku, do ktorej môžete nahliadnuť i vy a pritom si užiť aj čo to z histórie. Amfiteáter Arena di Verona, ktorý patrí medzi tri najväčšie na svete. Kedysi sem prichádzalo až 30000 návštevníkov a pri krvilačných zápasoch gladiátorov bol vždy vypredaný do posledného miesta. Očaria vás i námestia Piazza dei Signori a Piazza dell Erbe s vežou Torre dei Lamberti a sochou Verony, patrónky mesta, a pritom sa tu môžete nechať unášať atmosférou vianočných trhov. Za vianočnými trhmi sa vyberiete aj k najjužnejšiemu cípu, najväčšieho a najčistejšieho jazera Lago di Garda, do mestečka Sirmione.

Talianska Verona a advent. CK SATUR

3. Advent v Petrohrade

Krásne zasnežené a vysvietené cárske paláce a parky, katedrály, múzeá, zamrznutá Neva a rozprávkovo vyzdobené vianočné trhy. To je skvostný Petrohrad, kde vás čaká aj prehliadka hlavných historických a umeleckých skvostov, a to Zimného paláca s galériou Ermitáž, Nevského prospektu s chrámami a palácmi, malebné mestečko Puškin pôvodne Carskoje Selo, Petrodvorec ako letná rezidencia Petra Veľkého nad Fínskym zálivom, Petropavlovská pevnosť a katedrála s hrobkami cárskej rodiny Romanovcov, krížnik Aurora, symbol boľševického prevratu v Rusku. Petrohrad je druhým najväčším mestom v Rusku a rozprestiera sa na 40 ostrovoch spojených 300 mostami. Je to mesto umenia, okázalej nádhery, zaujímavej histórie a práve december ho prežiari ešte viac a vnáša mu celkom podmanivú vianočnú atmosféru.

Petrohrad. CK SATUR

Ak túžite nazrieť do vianočného sveta v iných krajinách, CK SATUR vám prináša zaujímavé poznávacie zájazdy, kde sú výhodou aj malé skupiny. V prípade nepriaznivej covid situácie, si bezplatne môžete zmeniť destináciu, alebo vám CK SATUR vráti peniaze.

Aktuálne informácie o vstupe do jednotlivých krajín a návratu na Slovensko nájdete v covid mape.

TIPY, AKTUALITY A ZAUJÍMAVOSTI O CESTOVANÍ VÁM PRINÁŠA CK SATUR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok