Princezná Diana 10x inak: Najnovšie ju hrá Kirsten Stewart, v minulosti tieto herečky

TA3/zm
3.12.2021 08:00

Životný príbeh princeznej Diany neustále fascinuje filmárov, a tak si ju na striebornom plátne či televíznej obrazovke zahralo už nespočetné množstvo herečiek.

Princezná Diana 10x inak: Najnovšie ju hrá Kirsten Stewart, v minulosti tieto herečky
Profimedia

Najnovšie sa v úlohe „kráľovnej sŕdc“ objaví Kirsten Stewart, a to v snímke Spencer. Posúďte sami, či sa role zhostila lepšie ako jej herecké kolegyne. Toto sú jej predchodkyne.

Serena Scott Thomas (1992)

V životopisnom filme z deväťdesiatych rokov Diana: Her True Story si Lady Di zahrala pre naše publikum inak pomerne neznáma herečka Serena Scott Thomas. Zaujímavosťou je, že táto istá herečka neskôr získala rolu aj vo filme z roku 2011 William a Kate: Kráľovský príbeh lásky. V tomto prípade však stvárnila matku vojvodkyne Catherine a Dianu si zahrala herečka Lesley Harcourt.

Serena Scott Thomas Profimedia

Edita Brychta (1992)

Životnou rolou sa môže pochváliť aj česká herečka Edita Brychta, ktorá ako Diana konkurovala Serene Scott Thomas v rovnakom roku. Šlo však o film, ktorého hlavnou hrdinkou nebola princezná, ale kráľovský pár, podľa ktorého je snímka i pomenovaná -  Fergie And Andrew: Behind The Palace Doors.

Edita Brychta Profimedia

Julie Cox (1996)

Život princeznej Diany bol  námetom mnohých filmárov. V roku 1996 inšpiroval jej románik s britským dôstojníkom Jamesom Hewittom televíznych tvorcov a vznikol film Tajná láska. Ako Lady Di sa tu predstavila herečka Julie Cox.

Julie Cox Profimedia

Naomi Watts (2013)

Jednou z najznámejších predstaviteliek Lady Di vo filmovom svete je bezpochyby Naomi Watts v hlavnej úlohe snímky Diana, ktorý sa zameriava na posledné dva roky života princeznej. Hviezda najskôr ponuku dvakrát odmietla a prijala ju až na tretí krát, nakoľko sa obávala reakcií Dianiných detí – Williama a Harryho. Kráľovská rodina sa však v tomto prípade stavala k nakrúcaniu pomerne pozitívne a dokonca filmárom dovolila robiť závery v záhradách Kensingtonského paláca, kde Diana bývala.

Naomi Watts Profimedia

Bonnie Soper (2018)

Každý kráľovský pár je inšpiráciou pre ďalší z mnohých filmov o slávnom rode. V roku 2018 sa tvorcovia zamerali na príbeh lásky druhorodeného Dianinho syna a vznikol televízny počin Harry & Meghan: A Royal Romance. Ani tu úloha „kráľovej ľudu“ nesmela chýbať a získala ju Bonnie Soper.

Bonnie Soper Profimedia

Ďalšie filmové predstaviteľky Lady Di, vrátane aktuálnej Kirsten Stewart či Emmy Corrin zo seriálu Koruna, si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok