Meteorológovia varujú pred silným vetrom a snehovými jazykmi

TA3 TASR
1.12.2021 08:16

V niektorých častiach Slovenska sa môžu v stredu ráno tvoriť snehové jazyky. Meteorológovia tiež upozorňujú na silný vietor vo vyšších polohách počas dňa. Vydali viaceré výstrahy. Slovenský hydrometeorologický ústav o tom informuje na webe.

cesty sneh doprava zima 1140px (TASR/AP)
TASR/AP

Na snehové jazyky treba dať pozor v celom Žilinskom kraji, vo väčšine okresov Trenčianskeho a Banskobystrického kraja, ako aj v okresoch Kežmarok a Poprad. Výstraha prvého stupňa platí do 9.00 h.

Na horách môže silnejšie zafúkať v Banskobystrickom, Prešovskom a Žilinskom kraji. Pre okres Brezno, Poprad, Liptovský Mikuláš a Tvrdošín počas celého dňa platí výstraha druhého stupňa pred týmto javom. Vietor môže podľa meteorológov nárazovo dosiahnuť rýchlosť 135 až 160 kilometrov za hodinu. "Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, najmä pre pešiu turistiku a horolezectvo," upozornil SHMÚ. Od 20.00 h platí až do štvrtka do 5.00 h v daných oblastiach výstraha prvého stupňa.

V okrese Žilina, Ružomberok, Námestovo, Martin, Dolný Kubín a Banská Bystrica je celý deň až do štvrtka rána vydaná výstraha prvého stupňa pred vetrom na horách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok