POČASIE: Na mnohých miestach očakávajte sneženie. Najvyššia denná teplota do 8 stupňov

TA3 SHMÚ
1.12.2021 06:56

Oblačno až zamračené a postupne na mnohých miestach dážď alebo dážď so snehom, od stredných polôh sneženie. Denná teplota 1 až 8 st. Prevažne juhozápadný vietor do 30, v nárazoch do 55 km/h, na horách búrlivý vietor.

Situácia

Po južnom okraji rozsiahlej oblasti nízkeho tlaku vzduchu nad severnou Európou postúpi teplý front z našej oblasti ďalej na východ. Za ním k nám bude prúdiť od západu teplejší a vlhký vzduch.

Predpoveď počasia

Oblačno až zamračené, zrána v južnej polovici stredného Slovenska a miestamiaj na východe zmenšená oblačnosť. Od západu postupne na mnohých miestachdážď alebo dážď so snehom, v polohách od cca 900 m, vo východnej poloviciaj nižšie, sneženie. Ojedinele tvorba snehových jazykov. K večeru ubúdaniezrážok a v západnej polovici čiastočné zmenšovanie oblačnosti.Najvyššia denná teplota 3 až 8, na Kysuciach, Orave, Horehronív Liptove a na Spiši okolo 1 st.Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -5 st, večer okolo nuly.Prevažne juhozápadný vietor 3 až 9 m/s (10 až 30 km/h), miestamiv nárazoch okolo 15 m/s (55 km/h). Vo vysokých polohách prudký vietoraž víchrica.

Predpokladané množstvo zrážok: do 4 mm / od cca 1000 m 5 cm snehu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok