Tip na predvianočné upratovanie: Takto budete mať dokonale biele záclony

TA3/zm
2.12.2021 08:00

Obdobie pred sviatkami je pre mnohé ženy časom veľkého upratovania. Pranie záclon zrejme patrí na váš zoznam, čo všetko treba pred Štedrým dňom stihnúť. S týmito radami sa vám podarí dosiahnuť snehobielu farbu bez väčšej námahy.

Tip na predvianočné upratovanie: Takto budete mať dokonale biele záclony
Profimedia

Povedzme si úprimne, k praniu záclon či závesov sa naozaj dostaneme tak jeden až dvakrát do roka. Ak to robíte aj vy takto sporadicky, aspoň to urobte poriadne a tak, aby vyzerali vaše záclony ako nové. S týmito jednoduchými prostriedkami docielite, že budú biele ako sneh.

Saponát na riad

Prípravky na umývanie riadu sú častokrát účinnejšie ako samotné pracie prášky. Zveste záclony a namočte ich do vody do vane alebo do väčšej nádoby, kam pridáte trochu saponátu. Urobte to napríklad na noc a ráno záclony dajte klasicky oprať do práčky. Uvidíte ten rozdiel.

Kypriaci prášok

Prací alebo kypriaci, prášok ako prášok. V prípade záclon majú oba podobnú funkciu. No ak sa rozhodnete použiť ten, ktorý je zvyčajne v kuchyni, nebudete musieť práčku ani len zapínať. Záclony zveste, ponorte do vody a pridajte štyri balíčky kypriaceho prášku. Po polhodine stačí záclony vybrať, ručne vyžmýkať a rovno zavesiť.

Ocot a citrón

Babská rada na takmer každú nečistotu v domácnosti znie ocot alebo citrón. A inak to nie je ani v prípade záclon, fungujú oba prostriedky. Pre obnovenie žiarivej bielej farby ponorte záclony do vody rozmiešanej s jedným alebo druhým „prípravkom“.  Ocot aj citrón majú silu vytiahnuť zažltnutú farbu bez toho, aby ste museli záclony ešte oprať aj v klasickej práčke.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok