Bystrické fiasko v Martine

SITA
18.11.2012 21:03

Martinčania nastúpili poriadne namotivovaní a už v prvej tretine ovládli ľadovú plochu.

Bystrické fiasko v Martine
SITA

Hokej - Tipsport extraliga - 21. kolo:

MHC Mountfield Martin - HC'05 Banská Bystrica 7:1 (3:0, 3:1, 1:0)

Góly: 2. Vartovník (Murček), 7. Fadrný (T. Petruška, Mikušovič), 12. Vartovník (Fadrný, Hriňa), 24. Markovič (A. Novotný), 28. Markovič, 31. T. Petruška (M. Hollý, Murček), 49. Michal Važan (Markovič, A. Novotný) - 35. Petro (Lukacevic)

Vylúčení: 7:3 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 2:0, rozhodovali: Orolín - Gajan, V. Snášel, 2200 divákov

Zostavy:

Martin: Šúrek - A. Novotný, A. Beňa, R. Pukalovič ml., Tupý, Zukal, Hriňa, M. Danko, Slávik - Markovič, Beran, Michal Važan - Murček, M. Hollý, T. Petruška - Mikušovič, Fadrný, Vartovník - Kentoš, Dírer, M. Horský

Banská Bystrica: Dzubina (24. - 31. Košarišťan) - Kubka, Bambúch, J. Predajniansky, Styk, Kolešnikovs, Novajovský, D. Hegyi, Ketner - M. Hudec, Handzuš, Lukacevic - Češík, Heizer, Ján Sýkora - Lamper, Petro, Lunter - B. Jankovič, T. Zigo, Marcinek

Martinčania nastúpili poriadne namotivovaní a v prvej tretine ovládli ľadovú plochu. Pomohol im aj raketový úvod, keď Murček našiel v oslabení pred bránkou číhajúceho Vartovníka a ten zoči-voči Dzubinovi nezaváhal - 1:0. V 7. min trestuhodne nechali hostia Fadrnému veľa priestoru a jeho manévre s pukom sa skončili gólom - 2:0. Tréner Országh si potom zobral oddychový čas. Následne hrali "barani" 4-minútovú presilovku, ale bez gólového efektu. V 12. min hostia zle striedali, Fadrný mal dostatok času na prudkú strelu, ktorú Dzubina iba vyrazil a "všadebol" Vartovník dostal "kosačky" už do trojgólového vedenia.
V druhej tretine vyšlo Martinčanom všetko, na čo siahli. V 24. min dopriali hostia Markovičovi dostatok času vylepšiť si svoju pozíciu a presne namieriť. Štvrtý gól potom vyhnal brankára Dzubinu z bránky a na jeho miesto prišiel Košarišťan. Nový muž v bránke spravil v 28. min počas presilovky fatálnu chybu za čiarou, ktorú lišiacky potrestal Markovič - 5:0. V polovici zápasu Šúrek svojím reflexným zákrokom nedovolil Lukacevicovi zapísať sa do streleckej listiny. V 31. min po ďalšej Košarišťanovej chybe zvýšil Petruška už na hrozivých 6:0. Do bránky Bystričanov sa potom opäť vrátil Dzubina. V 35. min sa prvýkrát tešili po Petrovej strele aj hostia - 6:1. Minútu pred druhou sirénou ešte išli samostatne na Dzubinu Važan s Markovičom, ale ten sa už nedal prekvapiť.

V tretej tretine už tempo hry výrazne opadlo. V 49. min počas presilovky Važan ešte prikrášlil výsledok. Zápas sa už potom iba dohrával a MHC Mountfield dosiahol najvyššie víťazstvo v sezóne, ktoré preň bolo už tretie v rade.

Hlasy:

Róbert Pukalovič st. (tréner Martina): "Začali sme ako z rozprávky, rýchlo sme išli do vedenia gólom v oslabení. Dôležité bolo, že sme ubránili 4-minútovú presilovku súpera. Chcel by som hráčov pochváliť za prístup k zápasu i za to, že nepoľavili ani za stavu 6:0. Aj keď sa dá niektorým hráčom ešte všeličo vytknúť, som spokojný s výkonom nášho mužstva."

Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): "Gratulujem domácim k víťazstvu. Mali všetko, čo nám chýbalo - agresivitu, pohyb, tlačili sa do bránky. My sme z toho nemali nič, som veľmi sklamaný naším výkonom. Fanúšikom, ktorí merali cestu až do Martina, sa chcem ospravedlniť za to, čo sme dnes predviedli."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok