Politika musí ísť bokom. Babiš a Fiala spoločne vyzvali ľudí na očkovanie proti covidu

TA3 TASR
30.11.2021 11:46

Český premiér v demisii Andrej Babiš a vymenovaný predseda vlády Petr Fiala sa zhodli, že chcú propagovať očkovanie proti Covid-19.

Fiala už zostavuje novú vládu. Poverenie dostal aj od prezidenta Zemana
TASR/AP

Oznámili to na spoločnej tlačovej konferencii, ktorú v utorok predpoludním odvysielala spravodajská televízia ČT24. Babiš aj Fiala považujú očkovanie za dôležité opatrenie, ktoré môže pomôcť zvládnuť epidémiu.

"Som rád, že pán Fiala prijal moje pozvanie, a gratulujem mu ešte raz k vymenovaniu. Epidémia nepozná politické bariéry a v tejto chvíli musí ísť politika bokom... Je to neobvyklé, že premiér v demisii a designovaný premiér majú spoločnú tlačovú konferenciu," vyhlásil Babiš.

"Prišiel som na túto netypickú tlačovú konferenciu dvoch premiérov, pretože som presvedčený, že sú situácie, keď treba ukázať spoločnú vôľu, čo boj s covidom nepochybne je," dodal Fiala.

Spravodajský server Novinky.cz pripomenul, že zatiaľ čo súčasná exekutíva plánuje podľa vzoru niektorých krajín povinné očkovanie pre vybrané skupiny, Fiala sa k povinnej vakcinácii stavia zdržanlivejšie.

V Česku za pondelok pribudlo 17.599 nakazených. Ministerstvo zdravotníctva ČR eviduje 33.069 obetí. Za pondelok zomrelo v súvislosti s covidom 54 osôb.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok