Zvolen vysoko zdolal Poprad

SITA
18.11.2012 20:57

Vo Zvolene sa hral od úvodných minút zaujímavý, útočný hokej.

Zvolen vysoko zdolal Poprad
SITA

Hokej - Tipsport extraliga - 21. kolo:

HKm Zvolen - HK Poprad 7:3 (2:0, 3:2, 2:1)

Góly: 8. Brabenec (M. Výborný, Podkonický), 12. Podkonický (P. Zuzin, Brabenec), 28. L. Jurík (M. Výborný), 32. Brabenec (Podkonický, P. Hraško), 38. Brabenec (Podkonický, P. Zuzin), 47. Brabenec (Ťavoda, Podkonický), 56. Brabenec (P. Zuzin) - 37. Vandas (Klouda, Hvila), 39. Hvila (Klouda), 54. Gríger (Paločko, Homa)
Vylúčení: 5:3 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Bachúrik - Kalina, Smrek, 2381 divákov

Zostavy:

Zvolen: Šimko - P. Hraško, Pokovič, Obšut, J. Mucha, Ťavoda, M. Výborný, Pichnarčík - P. Zuzin, Brabenec, Podkonický - Škvaridlo, L. Jurík, Michal Chovan - Puliš, M. Jurík, Síkela - L. Zuzin, P. Huňady, Martin Ďaloga - 21. Méry

Poprad: Sidor (32. Sedlačko) - M. Šterbák, R. Suchý, Kovačevič, D. Kramár, J. Špelda, M. Kurali, Jáchym - Vandas, Klouda, Hvila - R. Tomas, Balán, D. Buc - Sabolič (49. Homa), Koskinen, Jabrocký - S. Takáč, Gríger, Matúš Paločko

Vo Zvolene sa hral od úvodných minút zaujímavý, útočný hokej. Do vedenia mohol ísť Poprad vo 4. minúte, keď sa po zmätkoch v domácej defenzíve nepresadili Hvila s Kloudom. Zvolenčania skórovali v ôsmej minúte, keď Výborný vystrelil od modrej, Sidor puk iba vyrazil pred Brabenca, ktorý zakončoval do odkrytého priestoru bránky - 1:0. Najväčšiu šancu mali hostia v 12. min, Balán mieril z medzikružia, no puk putoval od pravej žŕdky k ľavej. O pár sekúnd domáci trestali, z tej istej pozície na opačnej strane mieril presne Podkonický - 2:0. V závere prvej tretiny zaujal prienik popradského krídelníka Buca, ktorý predral sa pred Šimka, no neprekonal ho.
Podtatranci sa snažili v úvode druhej časti hry znížiť nepriaznivý stav, keď strieľal voľný Klouda, ale zvolenský brankár bol proti. Hostia potom nevyužili presilovku a prišiel ďalší trest, keď puk na útočnú modrú dostal zabudnutý L. Jurík, ktorý svoje sólo na Sidora využil. Nepriaznivý stav 3:0 nekorigoval v polovici zápasu ani Paločko, ktorý po faule Ťavodu nevyužil trestné strieľanie. Naopak, udrel znovu Zvolen, v 32. minúte pridal štvrtý gól zblízka voľný Brabenec a vyhnal tak Sidora z bránky. Medzi žrde putoval Sedlačko, ktorý mal následne veľa práce po strelách domácich hokejistov v presilovke. Popradčanom sa napokon podarilo znížiť, keď dostali veľa priestoru v útočnej tretine a po Kloudovej prihrávke mieril presne bez
prípravy z pravého kruhu Vandas. O osemdesiat sekúnd na to odpovedal Brabenec strelou spoza hráča, keď gólmanovi prepadol puk za chrbát. Stav 5:1 dlho na tabuli nesvietil, pretože hostia sa o necelých štyridsať sekúnd presadili v presilovke po strele Hvilu spoza kruhov.
Popradskí kamzíci sa v tretej tretine snažili zmazať trojgólové manko, no dve šance nevyžil pred Šimkom aktívny Gríger. Opäť sa tak potvrdilo pravidlo nedáš - dostaneš, keď najprv spálil tutovku P. Zuzin, no po ňom sa presadil po strele Ťavodu od modrej pekným tečom Brabenec a dosiahol tak hetrik. Hostia ešte korigovali stav, na 6:3 upravil po peknej akcii Homu s Paločkom Gríger. Posledné slovo mal však hráč zápasu Brabenec, ktorý po strele P. Zuzina sklepol puk pred Sedlačkom a upravil tak na konečných 7:3.

Hlasy:

Peter Mikula (tréner Zvolena): "Prvá tretina bola z našej strany taká platonická a nie príliš efektívna. Rozhodli výkony brankárov. Vedeli sme o slabinách Popradu a to sme využili. Zápas sme vyhrali vďaka kolektívnemu výkonu a disponovanosti prvého útoku. Inkasovali sme však dva zbytočné góly. Súper ukázal svoju kvalitu a bol v niektorých fázach hry nebezpečný, ale nedokázal akcie dotiahnuť do efektívneho konca. To rozhodlo o výsledku i o tom, že sme priebeh zápasu kontrolovali."

Jozef Škrak (tréner Popradu): "Do zápasu sme vstúpili dobre, boli sme aktívni a v úvodných minútach sme si vytvorili tlak i nejaké šance. Bohužiaľ sme nedokázali puk dopraviť ani do prázdnej bránky. Naopak, domáci po vyhratom buly a nahodenom puku na brankára skórovali, keď sme nepokryli strelca gólu. Zvolen tak išiel poľahky do vedenia a rovnako tak padol aj druhý gól, keď sme domáceho hráča nechali voľného medzi kruhmi. Tretí gól sme inkasovali po skončení presilovky, keď domáci hráč išiel sám na brankára, čo súpera nakoplo a nás utlmilo. Dnes sme pocítili, aký dôležitý je pre nás Nikkilä, pretože obaja náhradní brankári nemali svoj deň. Minimálne 4 góly boli z kategórie lacných."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok