Nikto si nezaslúžil Zlatú loptu viac ako Lewandowski, nerozumiem tomu, kritizoval hlasovanie bývalý nemecký reprezentant

TA3 TASR
30.11.2021 10:46

Bývalý nemecký futbalový reprezentant Lothar Matthäus je presvedčený, že Zlatú loptu magazínu France Football mal tento rok dostať Robert Lewandowski.

zlatá lopta fifa (SITA)
SITA

Poľský útočník z Bayernu Mníchov získal v hlasovaní o 23 bodov menej ako už čerstvo sedemnásobný držiteľ trofeje Lionel Messi z Argentíny. "Skutočne už po tomto hlasovaní ničomu nerozumiem," citovala agentúra DPA Matthäusa, ktorý vyhral prestížnu cenu v roku 1990, keď pôsobil v Interi Miláno. 

"Messiho veľmi rešpektujem, rovnako, ako ostatných nominovaných hráčov, no nikto si to nezaslúžil viac ako Lewandowski," dodal bývalý kapitán majstrov sveta, ktorý získal s Bayernom Mníchov sedem ligových titulov.

Poliak si prevzal cenu pre najlepšieho útočníka, ktorú udeľovali premiérovo. V uplynulej sezóne strelil v bundeslige rekordných 41 gólov a bol favoritom na zisk ocenenia francúzskeho magazínu aj pre rok 2020, no pre pandémiu koronavírusu sa anketa vlani neuskutočnila.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok