POČASIE: Na mnohých miestach očakávajte sneženie. Denná teplota do 5 stupňov

TA3 SHMÚ
30.11.2021 06:33

Polooblačno až oblačno a ojedinele snehové prehánky. Popoludní od západu až zamračené so snežením, v nížinách aj dážď. Ojedinele snehové jazyky. Denná teplota -1 až +5 st. Slabý až mierny severozápadný vietor sa popoludní zmení na juhozápadný a zosilnie na 15 až 40 km/h. Na horách veterno.

Situácia

Po južnom okraji rozsiahlej oblasti nízkeho tlaku vzduchu nad severnou Európou k nám v priebehu dňa postúpi od západu teplý front.

Predpoveď počasia

Premenlivá oblačnosť a lokálne snehové prehánky. Popoludní od západu až zamračené a na mnohých miestach sneženie, v nížinách aj dážď so snehom alebo dážď. Ojedinele tvorba snehových jazykov, najmä k večeru. Zrána výnimočne aj hmla. Najvyššia denná teplota 0 až 5, na Orave a pod Tatrami ojedinele aj chladnejšie.

Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -8 st. Spočiatku slabý, na západe prevažne severozápadný vietor 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h). V priebehu dňa sa bude vietor meniť na juhozápadný a zosilnie na 4 až 11 m/s (15 až 40 km/h), v nárazoch miestami okolo 16 m/s (60 km/h). Na hrebeňoch hôr búrlivý vietor až víchrica.

Predpokladané množstvo zrážok: do 10, na východe do 5 mm / do 10, na východe do 5 cm snehu.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok