Kozmetické zlozvyky, ktoré vás robia staršou než v skutočnosti ste. Čomu sa vyvarovať?

TA3/zm
30.11.2021 16:00

Nie je všetko o genetike. Roky si nechtiac môžete pridávať aj nesprávnymi kozmetickými návykmi či úpravou. A snáď neexistujte žena, ktorá by chcela vyzerať staršie. Preto sa vyvarujte nasledujúcich chýb a razom omladnete.

Kozmetické zlozvyky, ktoré vás robia staršou než v skutočnosti ste. Čomu sa vyvarovať?
Pexels/Andrea Piacquadio

Nepridávajte si zbytočne vek a naučte sa jednoduché triky, vďaka ktorým bez bolesti a bez námahy omladnete. Niekedy stačí zmena kozmetického výrobku alebo len farby a budete mať mínus pár rokov na počkanie. 

Matný mejkap

Nemyslíme nevhodné líčenie celkovo, ale konkrétne mejkap, ktorý si vyberáte. Ak ste v kategórii zrelých žien, zabudnite na zmatňujúce prípravky. Zrelá pokožka totiž rovná sa suchšia pokožka, ktorej chýba sviežosť. Matným líčením jej ho rozhodne nedodáte, práve naopak. 

Zlý rúž

Vybrať si perfektný rúž je výzva aj pre mladšie ročníky. Čím ste však staršie, musíte myslieť na niekoľko aspektov súčasne. V prvom rade, tak ako mejkap, ani rúž by nemal byť matný, pretože pridáva vek. V druhom rade by nemal byť príliš tmavý, pretože, ako inak môžete pôsobiť staršie, ale najmä oveľa viac dáte do pozornosti zuby. A povedzme si úprimne, ak nie ste hollywoodska hviezda, aj chrup starne a môže prezradiť, kedy ste sa narodili. 

Očné trblietky

Všeobecne sa hovorí, že lesklé kozmetické produkty pôsobia sviežo, ale v prípade očí na trblietky zabudnite. Jednak evokujú obdobie puberty, ale najmä priťahujú pozornosť na oblasť, na ktorej vrásky vidno približne od tridsiatky. Ak chcete svoj pohľad rozjasniť, tak smelo do toho, ale napríklad s krémovým produktom, ktorý neobsahuje veľké trblietky, ale len hádže odlesky.

Starostlivosť o vlasy

Mejkap by sme mali, ale pre celkový dojem je potrebné neupozorňovať na vek ani účesom. Ako sme už spomenuli, so starnutím sa spája vysúšanie, a to nie len pokožky, ale aj koruny krásy. Dbajte na to, aby ste si nefarbili vlasy pričasto, pretože ešte viac prispejete k tomu, že budete mať vlasy mdlé a bez života. Kvôli tomu nie je približne od štyridsiatky ani vhodné, aby ste si vlasy umývali každý deň.  

Témy: Krása Pokožka
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok