Haváriu kamióna v Čechách neprežili dvaja Slováci

TASR
18.11.2012 17:35

Slovenský kamión s nákladom plechových autodielov havaroval v noci na sobotu neďaleko Svatej Kateřiny na Trutnovsku, pričom zomrel 49-ročný vodič a jeho osem rokov starší spolujazdec.

Haváriu kamióna v Čechách neprežili dvaja Slováci

Príčinou nehody bol pravdepodobne mikrospánok vodiča. Informoval o tom dnes server novinky.cz.
Prípadu sa venujú aj ďalšie české servery a médiá - posádka bola totiž po nehode bez pomoci päť hodín, čo potvrdili aj údaje z tachografu.

Havarovaný kamión zbehol z diaľnice D5 a narazil do betónového mostíka pod telesom diaľnice. Vzhľadom na to, že kamión skončil pod úrovňou diaľnice, v hustej hmle si ho prechádzajúci šoféri nevšimli. Hlásenie o nehode dostali záchranári až v sobotu okolo 07.30 h, informoval server novinky.cz.
Podľa vyjadrenia záchranárov by obaja muži mali v prípade poskytnutia okamžitej pomoci šancu nehodu prežiť.

Veliteľ tachovskej jednotky profesionálnych hasičov Jaroslav Dvořák portál novinky.cz informoval, že v čase príjazdu záchranárov bol motor kamiónu už studený a blato na pneumatikách po jazde na trávnatom povrchu suché. Vodič i spolujazdec boli zakliesnení v kabíne, ktorú záchranári roztiahli pomocou pneumatických vankúšov. Muži boli už po smrti. Na ich telách neboli žiadne vonkajšie zranenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok