Ako vyzerá prvý deň v práci s OTP režimom? Niektorí zamestnanci sú spokojní

TA3
29.11.2021 10:20

Očkovaný, testovaný alebo prekonaný. Jednu z týchto podmienok musí oddnes spĺňať každý, kto vstupuje na pracovisko. Pre zamestnávateľov bola najväčšia výzva zabezpečiť dostatok testov. Výhodu majú firmy, ktoré svojich zamestnancov priebežne testovali.

Ten kto dnes ráno nemal potvrdenie o očkovaní, prekonaní alebo testovaní sa do práce nedostal. Niektorí zamestnanci ale uprednostnili samotesty priamo na pracovisku.

Martin Štěpánek, riaditeľ závodu v Sučanoch, si myslí, že niektorí dodávatelia testov môžu mať problémy. Firemné testovanie jedenkrát do týždňa podľa odborníkov nestačí, niektoré firmy budú preto testovať aj dvakrát.

Obmedzenie sa podľa vyhlášky týka všetkých zamestnancov vrátane tých, ktorí pracujú na dohody o pracovnej činnosti, dohody o vykonaní práce, dohody o brigádnickej práci študenta či na zmluvy podľa Obchodného zákonníka. Nevzťahuje sa ale na osobu, ktorá na pracovisku alebo v iných priestoroch zamestnávateľa neprichádza do kontaktu s inou osobou.

Obchádzanie OTP režimu sa však neoplatí. Pri závažnom porušení vyhlášky hrozia od hygienikov pokuty až do výšky 20-tisíc eur.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok