Tak takto?!: Advent bez vianočných koncertov? Zvykajme si na novú dobu, živá kultúra sa skončila

TA3
29.11.2021 09:18

V adventnom období sme boli zvyknutí stretávať sa s priateľmi na vianočných koncertoch, na vianočných trhoch, v divadlách. Po Vianociach zase začínala plesová sezóna.

Slovenské národné divadlo
TASR/Jaroslav Novák

Toto všetko je preč - a nikto nevie povedať, či a kedy sa k takémuto životu vrátime. Aj túto sezónu sa organizátori snažili o návrat do normálu. Dlhé mesiace práce a úsilia aj tisíce eur, ktoré investovali, vyšli navnivoč. Spoliehať sa na covid automat či kultúrny semafor sa im neoplatilo. Úrady opäť stopli celý život v krajine, bez ohľadu na zaočkovanosť daného regiónu.

Teraz organizátori kultúrnych podujatí zratúvajú škody. Neziskovky, ktoré na svoje aktivity dostali granty, ich nedokážu vyčerpať a budú ich musieť vracať. Divákom sa bude vracať vstupné, náklady spojené s predajom lístkov cez predajné portály ostávajú na krku organizátorom. Tí sa spoliehali, že budú môcť pustiť do sály aspoň zlomok divákov. S verziou, že sa podujatia úplne zakážu, v preočkovanom regióne nikto nerátal.

O tom, či sa už nadobro môžeme rozlúčiť s kultúrnymi podujatiami v zimnej vírusovej sezóne, o tom, že neštátni organizátori v takomto systéme môžu rovno skončiť s podnikaním aj o tom, kto nahradí ich škody bude reč v dnešnej relácii Tak takto?! Pozvanie Anky Žitnej prijal promotér a organizátor koncertov Ján Korecký.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok