Polícia kontroluje sprísnené opatrenia, niekde už udelili aj pokuty

TA3 TASR
28.11.2021 14:37

Bratislavskí policajti v sobotu po 20.00 h kontrolovali dodržiavanie platných pandemických opatrení. Uložili aj sankcie. Bratislavská krajská polícia o tom informuje na sociálnej sieti. Polícia opätovne upozorňuje, že od 20.00 h platí nočný zákaz vychádzania a pri opustení domova treba hodnoverne preukázať účel svojej cesty.

Mestská polícia
TA3 / David Duducz

"Počas uplynulého večera a noci sme zaznamenali po 20.00 h v meste aj zabávajúcich sa ľudí pred podnikom v centre mesta, niekoľko osôb na ceste zo zamestnania a dve cudzie štátne príslušníčky, ktoré o aktuálnych opatreniach nemali vedomosť," priblížila polícia. Policajti v súvislosti s požívaním alkoholu na verejnosti po 20.00 h uložili blokové pokuty zaplatené na mieste. Samotný podnik bude podľa slov polície oznámený regionálnemu úradu verejného zdravotníctva.

Polícia opakovane upozorňuje, že v zmysle zákona môže uložiť za priestupok spáchaný počas mimoriadneho alebo núdzového stavu pokutu v blokovom konaní až do výšky 1000 eur. V správnom konaní, môže kompetentný orgán uložiť pokutu až 1659 eur.

Polícia doplnila, že obe ženy cudzej štátnej príslušnosti, ktoré hliadka kontrolovala po 22.00 h na Obchodnej ulici v Bratislave, boli vyriešené napomenutím. Osoby vracajúce sa zo zamestnania policajti skontrolovali a po preukázaní sa potrebných dokladov mohli pokračovať v ceste.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok