Súčasný lockdown je nesystémový, vládne chaos, zhodli sa Bihariová, Danko a Majerský

TA3
28.11.2021 12:43

Vláda situáciu s pandémiou nezvláda, ľudí by sme mali k očkovaniu radšej motivovať a zaviesť systémové opatrenia, zhodli sa na tom v relácii V politike predstavitelia mimoparlamentných strán Irena Bihariová (Progresívne Slovensko), Milan Majerský (KDH) a Andrej Danko (SNS).

v_politike_4.jpg
TA3

"Z pacientov sme urobili pokusných králikov, nepodporili sme ambulantnú liečbu," uviedol v TA3 Andrej Danko, podľa ktorého sa mala vláda zamerať na podchytenie koronavírusu v ambulantnej sfére. Vláda podľa neho situáciu nezvláda, na Slovensku vládne chaos a súčasný lockdown je nesystémový.

Na tom, že súčasný lockdown tak, ako je nastavený dnes, nemá veľmi zmysel, sa zhodli všetci diskutujúci. Podľa Bihariovej je cestou aj povinné očkovanie, ku ktorému sa Progresívne Slovensko verejne hlási. "Máme tu veľkú skupinu ľudí, s ktorou vieme pracovať. Mohol by sa preveriť ich stav pred podaním vakcíny," uviedla.

"Súčasný lockdown nemá zmysel," uviedol aj Majerský z KDH. "Ak chce vláda vyhovieť len niekomu, skončí to tak, že nevyhovie nikomu," dodal.

"Likvidujeme podnikateľov, živnostníkov, ľudí. Mnohí sú oklamaní. Opatrenia treba vedieť časovať tak, aby sme nezabíjali ekonomiku," uviedol Danko, ktorý by do povinného očkovania nešiel nasilu a privítal by väčšie odborné diskusie. "Očkovanie je len jedna z ciest, ako zastaviť pandémiu," dodal.

Aj KDH je na strane očkovania, príkladom by však mala ísť najmä vláda. "Mali by zvoliť motivačný spôsob na očkovanie. Nikdy nie je neskoro a stále sa dá pomôcť," uviedol Majerský, ktorý reagoval aj na bonus za vakcínu pre ľudí nad 60 rokov, KDH s tým podľa neho nesúhlasí. "Je to motivácia na úkor inej skupiny,"  dodal.

Celú reláciu V politike si môžete pozrieť tu:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok