Ako predísť požiaru z adventného venca? Hasiči pripomínajú niekoľko rád

TA3 TASR
28.11.2021 12:29

V súvislosti s prvou adventnou nedeľou a zapaľovaním prvej adventnej sviečky pripomínajú hasiči obyvateľom niekoľko rád a odporúčaní, ako predísť prípadným požiarom v domácnostiach. Informujú o tom na sociálnej sieti.

Ako predísť požiaru z adventného venca? Hasiči pripomínajú niekoľko rád
TASR/Roman Hanc (ilu)

Sviečky v rámci adventného venca by mali byť položené na nehorľavej podložke a tak, aby sa nemohli prevrátiť. Zároveň by mali byť dostatočne vzdialené od horľavých materiálov, ako sú záclony, nábytok či tapety. Pozor treba dávať aj na kontakt sviečok s ihličím.

Sviečky by sa nemali nechať horieť bez dozoru, treba sa tiež uistiť, že sme sviečky dobre sfúkli. Ak predsa len vznikne požiar, je treba okamžite volať hasičov na čísle 150 alebo 112. Menší oheň treba skúsiť uhasiť hasiacim prístrojom alebo iným vhodným spôsobom.

"V predvianočnom období ozdobujeme naše domovy svetielkami a sviečkami, čím sa však zvyšuje riziko požiarov. Pri zapaľovaní sviečok na adventom venci myslite aj na rady hasičov. Nikto z nás by predsa nechcel, aby sviečky museli prísť sfúknuť práve hasiči," odkazuje Ministerstvo vnútra SR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok