Lancia Delta sa vráti na štartové pole v reinkarnovanej podobe už budúci rok

TA3/SZ
28.11.2021 11:00

Lancia Delta Integrale bola ikonickým rally autom v osemdesiatych a deväťdesiatych rokoch. Teraz však budeme svedkami jej elektrického znovuzrodenia

Lancia Delta sa vráti na štartové pole v reinkarnovanej podobe už budúci rok
GCK Motorsport

V ďalšej sezóne FIA World Rallycross budú súťažné autá čisto na elektrický pohon. Jedným z nich bude aj vďaka francúzskej firme GCK Motorsport znovuzrodená Lancia Delta, ktorá svojou hodnotou zrýchlenia schová do vrecka takmer všetky známe hyperšporty a dokonca aj Formulu 1.

Francúzi zobrali sériovú verziu Delty a upravili ju pre použitie elektrického pohonu. Novinka určená na pretekanie dostala označenie Evo-e RX. V súťažnej kategórii, pod ktorú spadá aj znovuzrodená Delta nájdeme od nasledujúcej sezóny len elektrikou poháňané autá.

Delta GCK Motorsport

Novinka zatiaľ uzrela svetlo sveta len vo forme počítačového renderu. Vo finálnej podobe bude poháňaná elektrickým systémom od rakúskej firmy Kreisel, ktorý pozostáva z dvoch motorov. Každý bude umiestnený na jednej náprave, čo zabezpečí pohon všetkých kolies, a taktiež dobré rozmiestnenie hmotnosti. Elektrická sústava bude generovať 680 konských síl a 880 Nm krútiaceho momentu. Akcelerácia z 0-100 km/h by mala potrvať len neuveriteľných 1.8 sekundy. Rovnakým pohonným ústrojenstvom budú poháňané všetky autá na štartovom poli danej kategórie.

Delta GCK Motorsport

Po dizajnovej stránke sme svedkami typických tvarov, ktoré však boli mierne upravené. Rozšírenia blatníkov, rôzne nasávacie otvory či rozmerné a tvarovo komplikované zadné krídlo. Tieto všetky zmeny majú napomôcť k lepšej ovládateľnosti a stabilite auta. Nechajme sa teda prekvapiť, ako bude novinka vyzerať a jazdiť vo finálnej podobe.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok