Šťastné ženy začínajú s vianočnou výzdobou oveľa skôr, tvrdia psychológovia

TA3/zm
28.11.2021 10:00

Príliš skorá vianočná výzdoba nám mnohým prekáža najmä zo strany obchodníkov, no ak sa bavíme o dekorovaní domácnosti, je to veľmi pozitívny ukazovateľ. Podľa psychológov so zdobením pred sviatkami začínajú najskôr pozitívne a optimisticky naladení ľudia.

Šťastné ženy začínajú s vianočnou výzdobou oveľa skôr, tvrdia psychológovia
Pexels/Karolina Grabowska

Prvá adventná nedeľa je tu. Pre niekoho znamená, že je najvyšší čas začať so sviatočnými dekoráciami, iným stačí zatiaľ veniec so štyrmi sviečkami a na ostatné majú čas. Americkí psychoanalytici však prišli na to, že šťastné ženy rozhodne s výzdobou nečakajú na poslednú chvíľu.

Obdobie stresu

Hoci sa o vianočných sviatkoch hovorí ako o najkrajšom období v roku, pre väčšinu žien znamená veľký stres a psychickú záťaž. V práci treba všetko stihnúť pred sviatkami stihnúť, okrem toho musia pripraviť na Vianoce domácnosť, zabezpečiť všetky darčeky, variť... Psychológovia upozorňujú, že nasledujúce týždne sú najmä pre dámy veľmi náročné, a tak by si mali urobiť radosť nejakou drobnosťou. Napríklad dekoráciami.

Návrat do detstva

Začať skoro s vianočnou výzdobou je podľa vedcov pre ženy návratom do bezstarostného detstva, kedy nemali povinností vyše hlavy a užívali si skutočnú sviatočnú atmosféru.

S týmto obdobím má väčšina z nás spojené príjemné spomienky a podobne sa naladiť vraj pomáha práce vianočná výzdoba. Navyše, o čo skôr ju máte, o to dlhšie budete podobné pekné emócie prežívať, takže psychológovia nad svetielkami, vencami, imelom a podobnými drobnosťami vôbec nekrútia hlavou.  

Témy: Vianoce
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok